Στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 20ης Σεπτεμβρίου, πρέπει να δημιουργηθεί μία κυβέρνηση η οποία να δράσει εθνικά και όχι κομματικά.  Πρέπει η νέα κυβέρνηση μέσα από την διαφορετικότητα των απόψεών της να παράγει πραγματικές πολιτικές. Πολιτικές που να δίνουν λύσεις και όχι να δημιουργούν αδιέξοδα, τα οποία βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Αδιέξοδα τα οποία δημιούργησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και οι προηγυμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η επιτυχία μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την καλόπιστη συνεργασία και τον ειλικρινή διάλογο. Μέσα από ομαδική δουλειά, μα πάνω από όλα από ένα κοινό και συλλογικό όραμα. Ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης της πατρίδας μας που να γίνει κτήμα όλων των ελλήνων.

Στην ζωή, δεν φτάνει μόνο να έχεις όραμα, ούτε να είσαι αγωνιστής στα λόγια. Το δύσκολο δεν είναι να εντοπίσουμε τα προβλήματα. Το δύσκολο δεν είναι να οραματιστούμε και να διεκδικούμε με περίσσιο πάθος μία καλύτερη Ελλάδα. Το δύσκολο είναι να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε και να κάνουμε πράξη τις ιδέες και τα οράματά μας, γιατί μόνο έτσι μπορεί να είμαστε αποτελεσματικοί.

 

Αυτό λοιπόν που πραγματικά χρειάζεται είναι ακόμη περισσότερη όρεξη για δουλειά. Εμείς δεν μηδενίζουμε ούτε απαξιούμε το παρελθόν. Αυτό το έδειξε η πορεία μας ως Ποτάμι στην Βουλή όλη αυτή την περίοδο.

 

Αλλά μάθαμε στη ζωή μας να βάζουμε τον πήχη ψηλά. Και αυτό επιδιώκουμε και αποζητούμε. Γι’ αυτό και η επιθυμία μας για συνεχή συνεργασία και συστράτευση όλων των δημιουργικών δυνάμεων και ενεργών πολιτών.

Όχι στείρα αντιπολίτευση, όχι δημιουργία εντυπώσεων, όχι ανώφελες αντιδικίες, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει.

 

Διαλέξαμε το δρόμο της συνεργασίας και της ενότητας γιατί πιστεύουμε πως ότι και να μας χωρίζει μπορεί και να μας ενώσει μπροστά στο κοινό στόχο και σκοπό, που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη της πατρίδας μας. Άλλωστε περισσότερα μας ενώνουν και λιγότερα μας χωρίζουν.

 

Το δύσκολο είναι οι ουσιαστικές τομές, που οδηγούν πράγματι σε ορατές αλλαγές. Η διαφορά βέβαια του χθες με του σήμερα είναι πως εμείς θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε την υπέρβαση, να κάνουμε πράξη τα πιο φιλόδοξα όνειρα της χώρας μας γιατί μας δεσμεύουν μόνο το πάθος και η όρεξη να υπερβούμε τα όριά μας.

 

Και αυτό δεν μπορεί κανείς μα κανείς να το αμφισβητήσει. Γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για ένα καλύτερο αύριο, για μια άλλη ποιότητα ζωής. Γιατί πιστεύουμε ότι μπορούν τα πράγματα να γίνουν κι’ αλλιώς!