Μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση από τον Ολυμπιακό στην Ευρωλίγκα. Μια ακόμα μεγάλη εμφάνιση για τον Ολυμπιακό μακριά από το ΣΕΦ. Σε μια διοργάνωση που μπορεί να παίξει μπάσκετ, μπορεί να διεκδικήσει τη νίκη, μπορεί να παίξει άμυνα, μπορεί να κάνει όσα αποτελούν προϋπόθεση για μια ομάδα. Και μπορεί να έχει κορυφαία τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, χωρίς να δέχεται «αστεία» φάουλ και «γελοίες» τεχνικές ποινές για τα φάουλ που δεν σφυρίζουν υπέρ του. Αυτό το πρωτάθλημα είναι η Ευρωλίγκα. Εκεί που όλα γίνονται όπως πρέπει.

Δείτε μια παράμετρο που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Θα σταθώ στην αντιμετώπιση που έχει ο Σέρβος σέντερ. Στην Ευρωλίγκα ο «Μίλου» έχει αγωνιστεί 24:11 λεπτά (μ.ο.) σε 13 ματς στη διοργάνωση κι έχει χρεωθεί με 19 φάουλ. Διότι οι διαιτητές βλέπουν όλες τις φάσεις, αλλά κυρίως σφυρίζουν ό,τι συμβαίνει. Την ίδια ώρα, στο ελληνικό πρωτάθλημα οι αντίστοιχοι αριθμοί του είναι 17 φάουλ εις βάρος του σε 18:52 λεπτά. Δηλαδή μεγαλύτερος χρόνος στην Ευρώπη, περισσότερα ματς και σχεδόν ίδιο αριθμός φάουλ με την Ελλάδα. Γιατί άραγε; Εκεί τον σέβονται, η απάντηση είναι απλή…

Το θέμα είναι πώς ο Ολυμπιακός βρίσκει ρυθμό και πλέον οι παίκτες αρχίζουν και ασπάζονται τη φιλοσοφία του Μπλατ, χωρίς να έχουν χάσει τις… αρχές του παιχνιδιού των προηγούμενων ετών. Η άμυνα είναι «κλειδί» για αυτή την ομάδα που κράτησε την Μπαρτσελόνα στους 60 πόντους, μέσα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Μια ομάδα που αρχίζει και παίζει μπάσκετ που γουστάρει ο κόσμος της να βλέπει. Έχει τα σκαμπανεβάσματα, αλλά σημασία έχει πώς είναι σε καλό δρόμο. Κι ακόμα δεν έχει φτάσει στο πικ της. Μπορεί να παίξει και καλύτερα, ενώ περιμένουμε να γίνει και η προσθήκη στην περιφέρεια, με τον κόουτς Μπλατ να αναζητεί τον «εκλεκτό».

Όλα αυτά ενώ ορισμένοι είχαν κάνει δηλώσεις πριν από μερικές εβδομάδες κι έλεγαν πώς ο Ολυμπιακός έχει πετάξει... λευκή πετσέτα! Έπεσαν... μέσα 100%! Μήπως εκείνοι έχουν πετάξει τελικά λευκή πετσέτα. Γιατί εκτός έδρας δεν μπορούν να σταυρώσουν αποτέλεσμα. Μέσα στην Ελλάδα, βέβαια, είναι αλλιώς! Μια άλλη... ιστορία και το ξέρουν καλά.

Το θέμα είναι πώς με το πρόγραμμα στο φινάλε του πρώτου γύρου και το αντίστοιχο της Εφές, με δύο νίκες με Γκραν Κανάρια και Νταρουσάφακα, η ομάδα θα κλείσει τον πρώτο γύρο στην 4άδα. Σε θέση που δίνει το πλεονέκτημα της έδρας. Κι αυτό λέει –πολλά για μια ομάδα που άλλαξε τόσο πολύ σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στήριξη θέλει η ομάδα και θα πάει ακόμα καλύτερα.

Γι’ αυτό πρέπει να γεμίσει το ΣΕΦ με την Γκραν Κανάρια. Ο κόσμος να στείλει το δικό του μήνυμα στους «ερυθρόλευκους». Δίπλα στον Μπλατ και τους παίκτες του. Γιατί στην Ευρωλίγκα το παιχνίδι παίζεται σωστά. Κι αυτό το μπάσκετ το απολαμβάνεις, όπως και την ομάδα. We love this game… We love this team…