Το εγκώμιο του σημερινού δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη έπλεξε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης από τη συχνότητα του ραδιοφωνικού σταθμού Αlpha και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αλφιέρη.

Ειδκότερα ο κ. Κορκίδης εκθείασε την πρόσπάθεια  την οποία καταβάλλει η σημερινή Δημοτική Αρχή ώστε να γίνει ο Πειραιάς μία σύγχρονη πόλη με επίκεντρο τον άνθρωπο, με εξωστρέφεια και φιλική προς την επιχειρηματικότητα.

Τόνισε μάλιστα πως "είπα από την αρχή ότι θα έπρεπε να στηρίξουμε όλοι τον Γιάννη Μώραλη και να τον πλαισιώσουμε μάλιστα με υποψήφιους  δημοτικούς συμβούλους που δεν είχε την πολυτέλεια να επιλέξει την προηγούμενη φορά"  ενώ συνέχισε επισημαίνοντας πως "από τη στιγμή που έχει κάνει μια τετραετία, να δώσουμε στον Γιάννη Μώραλη τη δυνατότητα να κάνει και μια δεύτερη τετραετίαΟ Γιάννης Μώραλης έχει τη γνώση, ξέρει τις δυσκολίες και καλό είναι στα δημοτικά πράγματα να μένουν οι κομματικές παρατάξεις απ έξω. Θα αρχίσει ο Πειραιάς τα επόμενα δύο χρόνια να παίρνει μια καλύτερη μορφή, να είναι πιο ανθρώπινη πόλη. Ταυτόχρονα αναπτύσσεται το λιμάνι, θα μπορέσει να αξιοποιήσει ο Δήμος την ΟΧΕ με κονδύλια πάνω από 80.000.000 ευρώ". 

Ο Βασίλης Κορκίδης δεν στάθηκε όμως μόνο σε αυτό. Κατα τη διάρκεια της συνένετευξης τους τόνισε πως "σε αυτή  την τετραετία, που  ήταν πάρα πολύ δύσκολη, με εργοτάξια, με τα έργα του τραμ, έγιναν έργα τα οποία είχαν να γίνουν 40 χρόνια στον Πειραιά" και συνέχισε υπογραμμίζοντας την τεραστια προσφορά της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης  δηλώνοντας πως "έγιναν σημαντικές προσπάθειες με χορηγίες και δωρεές της ΠΑΕ Ολυμπιακός για να γίνει πιο ανθρώπινη πόλη, να είναι πιο προσβάσιμος ο Πειραιάς".

Όπως ήταν φυσικό, ο κ. Κορκίδης ρωτήθηκε και για τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, όπως και για την περίπτωση Μπελαβίλα και τα αήθη σχόλια τα οποία ο ίδιος έκανε και απάντησε πως "ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν έχει καμία επιχειρηματική σχέση με τον Πειραιά  ή το λιμάνι. Οι επιχειρήσεις του είναι εκτός Ελλάδος και τα πλοία του ταξιδεύουν σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Αυτό που κάνει το κάνει από αγάπη για τον Πειραιά και σας το λέω εγώ που δεν στηρίχθηκα από την πλευρά Μαρινάκη. Το να εκφράζει απόψεις  ο καθένας πρέπει και να τις τεκμηριώνει και είναι υπεύθυνος γι αυτά που λέει. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να αδικούμε κάποιους ανθρώπους και ένας από αυτούς είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης" κατέληξε.