Η αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε είναι ματς υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων! Τι πρέπει να κάνεις σε αναμετρήσεις αυτού του τύπου; Καλή απόδοση, συγκέντρωση και προσήλωση στο στόχο για 40 λεπτά. Αυτό τόνισε και ο Ντέιβιντ Μπλατ, αναφερόμενος στο ματς με την τουρκική ομάδα.

Ο κόουτς του Ολυμπιακού σχολίασε αρχικά: «Η Φενέρμπαχτσε είναι μία σπουδαία ομάδα με έναν σπουδαίο προπονητή και ποιοτικό προπονητικό επιτελείο . Προφανώς είναι μία ομάδα που σεβόμαστε. Είναι ένα ματς πρόκληση για εμάς και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί στο υψηλότερο επίπεδο. Έχει πάρα πολλούς καλούς παίκτες. Δεν χρειάζεται να την αντιμετωπίσεις καλά μόνο σε δύο – τρεις τομείς. Πρέπει να κάνεις ένα ολοκληρωμένο παιχνίδι και να παίξεις πολύ καλά για 40 λεπτά. Πρέπει να παίξουμε στο υψηλότερο επίπεδο και να παίξουμε το παιχνίδι μας για να πάρουμε τη νίκη».

Σχετικά με τον Στρέλνιεκς κι αν θα δώσει το «παρών», ο Μπλατ υπογράμμισε: «Ήμουν ειλικρινής μαζί σας, όταν σας έλεγα πως βλέπουμε καθημερινά την κατάστασή του. Δεν έπαιξε στο τελευταία παιχνίδια. Συμμετέχει σε μέρος των προπονήσεων, έχει δείξει πρόοδο κι ελπίζω να παίξει αύριο, γιατί είναι ένας παίκτης που μας έλειψε».

Στη σύγκριση με το ματς κόντρα στον ΠΑΟ και τις αλλαγές που πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός, ο Αμερικανό-Ισραηλινός προπονητής ανέφερε: «Δεν έχει κάποια σχέση. Παίζουμε με την Φενέρμπαχτσε. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό το παιχνίδι. Κάθε ματς είναι διαφορετικό. Σε κάθε παιχνίδι μαθαίνεις κάτι και προσπαθείς να βελτιωθείς. Το σημαντικό είναι ποιος είναι ο επόμενος αντίπαλός σου και τι μπορείς να κάνεις στα επόμενα παιχνίδια».

Όταν δέχθηκε ερώτηση για τους Σλούκα και Γκριν, εξήγησε: «Ο Σλούκας και ο Γκριν είναι ένας πολύ καλοί παίκτες και μέρος της ιστορίας του Ολυμπιακού. Σχετικά με τους γκαρντ μας, είμαστε μία ομάδα που είναι δυνατή σε αυτή την θέση. Ίσως οι δικοί μας είναι πιο νέοι και οι αντίπαλοι έχουν μεγαλύτερη εμπειρία από την Ευρωλίγκα, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος με εκείνους και ανυπομονώ να τους δω να εξελίσσονται. Θα είμαι πολύ χαρούμενος όταν η ομάδα θα είναι πλήρης, θα είναι όλοι υγιείς και θα έχει επιστρέψει και ο Γιάνις».

Όσον αφορά στον Ομπράντοβιτς, σχολίασε: «Είναι πάντα ωραίο να συναντιέσαι μαζί του, ως αντίπαλος στο παρκέ. Έχουμε την εμπειρία. Έχουμε παίξει πολλά παιχνίδια με διαφορετικές ομάδες. Τον σέβομαι ως προπονητή και ως άνθρωπο».