«Τιμούμε τους ήρωες που πολέμησαν τον φασισμό, τη γενιά του έπους του 40 και της εθνικής αντίστασης. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πρέπει να πούμε ένα νέο ΟΧΙ. Όχι στην ακροδεξιά που κάνει ξανά την εμφάνιση της απειλητική. Η μάχη κατά του φασισμού παραμένει πάντα επίκαιρη».

Αυτό αναφέρει σε δήλωσή της για την 28η Οκτωβρίου η Φώφη Γεννηματά.

Ολόκληρη η δήλωση:

«Τιμούμε τους ήρωες που πολέμησαν τον φασισμό, τη γενιά του έπους του 40 και της εθνικής αντίστασης. Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη πρέπει να πούμε ένα νέο ΟΧΙ. Όχι στην ακροδεξιά που κάνει ξανά την εμφάνιση της απειλητική. Η μάχη κατά του φασισμού παραμένει πάντα επίκαιρη.
Οι προκλήσεις στην περιοχή μας είναι μεγάλες.
Χρειαζόμαστε εθνική αφύπνιση. Με Εθνική συνεννόηση και εθνική γραμμή να προστατεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα και να κατοχυρώσουμε το ρόλο μας ως δύναμη σταθερότητας στην περιοχή.
Το Κίνημα Αλλαγής είναι μια δύναμη πατριωτική. Ο γνήσιος πατριωτισμός δεν χρειάζεται «χορηγούς, πρόθυμους και ενδιάμεσους». Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες ενωμένοι μπορούμε να διαμορφώσουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις του μέλλοντος μας. Μια ισχυρή και αξιόπιστη Κυβέρνηση μπορεί να το εγγυηθεί».