Η κακοκαιρία αναμένεται να διαρκέσει το επόμενο διήμερο με τον κρατικό μηχανισμό να τίθεται σε επιφυλακή για κάθε ενδεχόμενο.

Με δήλωση του στο ΣΚΑΪ, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε από την κυβέρνηση να κηρύξει τις πληγείσες περιοχές της Πελοποννήσου από το φαινόμενο “Ζορμπάς” σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο κ. Τατούλης ζήτησε επίσης να αρχίσει άμεσα η καταμέτρηση των ζημιών και να αρχίσουν τάχιστα οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Είναι βέβαιο ότι η επόμενη ημέρα των καταστροφών θα βρει με μεγάλες ζημιές την αγροτική παραγωγή και το αγροτικό κεφάλαιο πρόσθεσε.

Η δήλωση αυτή ήρθε λίγο μετά και από την ενημέρωση της Πυροσβεστικής που κάνει λόγο για κλήσεις, οι οποίες αφορούν απεγκλωβισμούς ανθρώπων από Ι.Χ και κατοικίες στις περιοχές Βελο, Κιάτο, Ξυλόκαστρο Κορινθίας αλλά και στο Άργος, τη Νέα Κιο και το Κιβερι Αργολίδας.

Τις εφιαλτικές στιγμές που περνούν οι κάτοικοι της περιοχής του Άργους περιγράφει στο δελτίο ειδήσεων του Alpha o δήμαρχος της πόλης Δημήτρης Καμπόσος.

«Είναι πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Στο Άργος γίνεται χαμός. Έχουν εκκενωθεί σπίτια, το ποτάμι στην Νέα Κίο έχει αρχίσει να μπαίνει μέσα στα σπίτια. Η νύχτα είναι μεγάλη, θα είναι δύσκολη. Δεν είχαμε ενημερωθεί για τέτοια φαινόμενα», λέει ο Δήμαρχος της πόλης. 

Δείτε Live τι συμβαίνει σε όλη τη χώρα με βίντεο και εικονες στο Parapolitika.gr