«Ήταν αναμφίβολα το καλύτερο Πανελλήνιο ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας ORCi, των τελευταίων ετών. Έγιναν συναρπαστικοί αγώνες, όλα τα σκάφη διεκδίκησαν μέχρι και την τελευταία ιστιοδρομία την διάκριση και έγιναν και πολλές και σημαντικές εκπλήξεις με βάση τα φαβορί πριν την έναρξη των αγώνων», συμφώνησαν ο οικοδεσπότης Γιάννης Παπαδημητρίου (πρόεδρος του διοργανωτή Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς) και ο Άκης Τσαλίκης (πρόεδρος της ΕΑΘ, της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας).

Μέσα σε μια καθαρά ιστιοπλοϊκή ατμόσφαιρα, στον χώρο του Ι.Ο.Π, στο Μικρολίμανο, ο διοργανωτής Όμιλος έκανε τις απονομές στα σκάφη που κέρδισαν τις δύο κατηγορίες, αλλά και σε όλους βοήθησαν να ολοκληρωθεί με απόλυτη επιτυχία η διοργάνωση.

Ο Δήμαρχος Πειραιώς Γιάννης Μώραλης απένειμε το μεγάλο επαμειβόμενο Κύπελλο, στο σκάφος My Way και στον κυβερνήτη τον Φαίδωνα Κυδωνιάτη που ήταν ο μεγάλος νικητής της διοργάνωσης, κερδίζοντας στην Α’ κατηγορία.

Ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Γιώργος Ανδρεάδης, ήταν εκείνος που έδωσε το Κύπελλο στο σκάφος Pega και στον κυβερνήτη του Δημήτρη Αλεβιζάκη, που κέρδισε στην Β’ Κατηγορία.

Στην Τελετή Λήξης το παρών έδωσαν το σύνολο των πληρωμάτων των σκαφών που συμμετείχαν στην διοργάνωση, ο Δήμαρχος Πειραιώς Γιάννης Μώραλης, ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Γεώργιος Λεβέντης, ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας Γιώργος Ανδρεάδης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης (ΕΑΘ) Άκης Τσαλίκης, ο Πρόεδρος τους ΠΟΙΑΘ, Ιωάννης Μαραγκουδάκης, ο πρώην Πρόεδρος τους ΙΟ Πειραιώς Νίκος Καραγεωργίου, εκπρόσωποι των χορηγών και πολλοί φίλοι του Ομίλου και της ιστιοπλοΐας.

Θυμίζουμε τους τρεις πρώτοι νικητές, ανά κατηγορία:

ORCi Κατηγορία Α

1) My Way, κυβερνήτης Φ. Κυδωνιάτης (ΝΟΕΦ) 26,6 β.

2) Melx II – P.L. Ferrari, κυβ. Σ. Παπαγιαννόπουλος (ΝΟΕ) 29,6 β.

3) Atalanti XVI–Quantum, Amway, Sebago, κυβ. Γ. Ανδρεάδη. (ΝΟΕ) 39,1 β.

ORCi Κατηγορία Β

1) Pega, κυβ. Δ. Αλεβιζάκης (ΠΟΙΑΘ) 16,6 β.

2) Granma X, κυβερνήτης Χ. Πριτσούλης (ΝΟΘ) 20,9 β.

3) Gant, κυβ. Γ. Κριμιτσάς (ΠΟΙΑΘ) 23,3 β.

Χορηγοί υποστηρικτές ήταν οι adidas sailing, Xerox, ONDECK, ABOVE, Quantum Sails, OTE Tv, 90,1 fm, Παραπολιτικά.