Η κυβέρνηση επικαλείται την θερινή περίοδο και τα μπάνια του λαού προκειμένου να αναβάλει, όπως αναφέρουν πληροφορίες, τον ανασχηματισμό. Ο μίνι κυβερνητικός ανασχηματισμός που αναμένονταν από Δευτέρα, φαίνεται ότι θα πάει λίγο πίσω, εκτός απροόπτου τελικά, καθώς η κυβέρνηση φαίνεται ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο σχετικά με την ανακατάταξη στο κυβερνητικό σχήμα.

Χωρίς πάγκο, και χωρίς… απόθεμα στελεχών τόσο στο κόμμα όσο και στη Βουλή το Μέγαρο Μαξίμου πασχίζει να ολοκληρώσει ένα κυβερνητικό σχήμα που θα ανταποκρίνεται και στις πολιτικές και στις κομματικές απαιτήσεις, αλλά κυρίως στις εκλογές, αφού θα είναι ο τελευταίος ανασχηματισμός και με αυτή την κυβέρνηση η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Ανώτατη κυβερνητική πηγή, στο περιθώριο της επίσκεψης στην Ιθάκη, έκοψε τη φόρα των κυβερνητικών στελεχών που διέρρεαν την περασμένη εβδομάδα ότι θα γίνει άμεσα η αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα, λόγω της τραγωδίας στο Μάτι.

Από χθες όλα άλλαξαν ως δια μαγείας. Ξαφνικά τα στελέχη εκτιμούσαν ότι ο πρωθυπουργός «δεν βιάζεται». Πηγές υποστήριζαν πως ένας από τους λόγους αναβολής είναι να γίνουν προσεκτικές κινήσεις , αλλά κυρίως να μην καεί επικοινωνιακά το μήνυμα που έστειλε μέσω του διαγγέλματός του από την Ιθάκη.