Σε παραδοχή ότι θα ήταν προκλητικό να λέει κανείς ότι έγιναν όλα καλά με τόσους νεκρούς, προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αλλάζοντας το αφήγημα της κυβέρνησης ότι όλα έγιναν όπως έπρεπε.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ακόμα ότι τη συγγνώμη για τις πυρκαγιές έχει αναλάβει όλη η κυβέρνηση.

Τόνισε ότι δεν είναι δουλειά του κάθε υπουργού να κάνει επιχειρησιακό σχέδιο, καθώς υπάρχουν οι επιτελείς, ενώ πρόσθεσε ότι όλοι μας κάνουμε ένα σοβαρό λάθος: προσπαθούμε να κάνουμε τους ειδικούς...

«Όταν ολοκληρωθεί αυτή η αποτίμηση θα πρέπει να αποδοθεί η κάθε ευθύνη» είπε ο υπουργός και διαβεβαίωσε ότι εάν χρειαστεί θα υπάρξουν αντικαταστάσεις.

Σχετικά με τη δήλωση Βερναρδάκη για την ηλικία του Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε ορισμένα ΜΜΕ για το πώς παρουσίασαν τη δήλωσή του. «Δεν είπε ότι ένας 44χρονος είναι άμοιρος ευθυνών. Είπε ότι ένας άνθρωπος, ο οποίος στα 44 του χρόνια είναι πρωθυπουργός προφανώς δεν έχει τις ευθύνες, ακόμα και λόγω της ηλικίας του για ό,τι συνέβη στο παρελθόν. Δεν έχει την υπογραφή του Τσίπρα και των στελεχών της σημερινής κυβέρνησης η ιστορία με τα αυθαίρετα, το γεγονός ότι όλη η Ανατολική Αττική έχει τέτοιες καταστάσεις, όπου αν βρεθούμε σε παρόμοιες περιπτώσεις και συνθήκες θα είναι δύσκολο να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα πράγματα.»