Ανεβαίνει συνεχώς ο αριθμός των νεκρών, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή Μάτι, όπου πέρασε η ολέθρια πυρκαγιά χθες.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της εκπροσώπου Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Σταυρούλας Μαλλίδη, ο αριθμός των νεκρών έχει ανέβει στους 74, ενώ ο συνολικός αριθμός τραυματιών είναι 164 ενήλικες και 23 παιδιά. 

Η εθνική τραγωδία δυστυχώς βρίσκεται σε εξέλιξη καθώς υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι που κανείς δεν γνωρίζει την τύχη τους και οι αρχές δεν κρύβουν τους φόβους τους ότι ενδεχομένως ο αριθμός των νεκρών να είναι μεγαλύτερος.  

11 νεκροί στο Μάτι σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ραφήνας

Σύμφωνα με πληροφορίες, και με όσα ισχυρίστηκε ο Δήμαρχος Ραφήνας για τον εντοπισμό άλλον δέκα νεκρών, οι νεκροί εντοπίστηκαν στο Μάτι και συγκεκριμένα, σε ένα καμένο αυτοκίνητο βρέθηκαν τέσσερα άτομα, ενώ αριστερά από αυτό, μέσα σε σπίτι, άλλοι τέσσερις και κάτω στην πλαγιά του λόφου άλλοι δύο νεκροί. Σύμφωνα με πληροφορίες για τους νεκρούς στο σπίτι, πρόκειται για μητέρα με τις δύο ανήλικες κόρες της, 5 και 6 ετών, και την γιαγιά της οικογένειας, που βγήκαν από το σπίτι τους και έτρεξαν στο δάσος για να σωθούν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στο ίδιο σημείο, σε αυτοκίνητο, έχει εντοπιστεί απανθρακωμένη οικογένεια -γονείς και δύο παιδιά.  

Πάνω από 60 οι νεκροί

Η πύρινη λαίλαπα που σάρωσε στο πέρασμά της την Αττική, κατακαίγοντας περιοχές όπως την Κινέτα, την Πεντέλη, την Ραφήνα, το Μάτι, το Νέο Βουτζά, άφησε πίσω της πάνω από 60 νεκρούς, μέχρι τώρα, το πανελλήνιο να παρακολουθεί σοκαρισμένο όχι απλά τις εικόνες βιβλικής καταστροφής που αποκάλυψε το πρώτο φως της ημέρας, αλλά την λίστα με τους ανθρώπους, ολόκληρες οικογένειες, μάνες, παιδιά και ηλικιωμένους, που κάηκαν ζωντανοί να αυξάνεται δραματικά.

Η 24η  Ιουλίου ξημέρωσε με την Ελλάδα σοκαρισμένη και μετράει 24 θύματα από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Αττική.

Οι ισχυροί άνεμοι δεν βοήθησαν στο έργο της πυροσβεστικής, ενώ τα πολλαπλά μέτωπα ευνόησαν την επέκτασή της και σε άλλες περιοχές. Λίγες ώρες αργότερα σόκαρε το πανελλήνιο η είδηση που μετέδωσε ο Πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού ότι στην περιοχή Αργυρά Ακτή, της Ραφήνας, βρέθηκαν 25 άνθρωποι απανθρακωμένοι. Μέχρι και τη μία το μεσημέρι δύο γυναίκες και ένα παιδί βρέθηκαν απανθρακωμένα, ο Δήμαρχος Ραφήνας μετέδωσε την τραγική είδηση ότι στην Ραφήνα βρέθηκαν άλλα 11 άτομα νεκρά από την πυρκαγιά.