Σε όρια προκλητικότητος και περιφρόνησης, τόσο του κοινοβουλευτικού ήθους όσο και της σοβαρότητος που πρέπει να διέπει τους Έλληνες βουλευτές, διολίσθησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, η κοινοβουλευτική συμπεριφορά του οποίου έχει προκαλέσει συχνά τη δριμύτατα αρνητική κριτική για την όλη του συμπεριφορά.

Τελευταίο δείγμα και δήγμα απέναντι στην κοινοβουλευτική αξιοπρέπεια, όταν σήμερα το πρωί προτίμησε να πιει φραπέ στο καφενείο του Κοινοβουλίου και όχι να εμφανιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής και να απαντήσει στις προγραμματισμένες ερωτήσεις που του έχουν υποβάλει οι βουλευτές.

Έτσι λοιπόν ο προεδρεύων της Βουλής, Δημήτρης Κρεμαστινός, ενημέρωσε πως ο κ. Πολάκης δεν μπορεί να παραστεί στην Ολομέλεια και να απαντήσει σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού, Κώστα Μπαργιώτα, "λόγω φόρτου εργασίας".

Ωστόσο, από τα έδρανα ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ., Βασίλης Κεγκέρογλου, παρατήρησε πως "Πρόεδρε, ο Υπουργός που είπατε ότι δεν μπορεί να έρθει λόγω φόρτου εργασίας, είναι αυτή την ώρα στο καφενείο της Βουλής", δηλαδή ελάχιστα μέτρα από την αίθουσα της Ολομέλειας. 

Τον κ. Κεγκέρογλου επιβεβαιώνουν μάλιστα και δεκάδες άλλοι αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τον Υπουργό να περιφέρεται αργόσχολα με τον φραπέ στα χέρια στους διαδρόμους της Βουλής. Πάντως, ο Βαγγέλης Αποστόλου (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) που ήταν στην Ολομέλεια και άκουσε την παρατήρηση του κ. Κεγκέρογλου τον κάλεσε να ονοματίσει τον απόντα Υπουργό, υποστηρίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση λασπολογεί το σύνολο των Υπουργών που δεν μπόρεσαν να έρθουν σήμερα στη Βουλή. 

"Με αυτό που είπατε είναι σαν όλοι οι Υπουργοί που λείπουν σήμερα να βρίσκονται στο καφενείο και να πίνουν καφέ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστόλου.

Κρίμα...