Ένα από τα πιο περίεργα, από πολλές απόψεις, ματς ήταν αυτό ανάμεσα στη Σενεγάλη και την Κολομβία. Με το φινάλε να βρίσκει τους Νότιο-Αμερικανούς να επικρατούν με 1-0 και τους Σενεγαλέζους να μένουν εκτός της φάσης των «16» λόγω καρτών! Ναι! Λόγω Fair Play δεν κατάφεραν να συνεχίσουν στα νοκ άουτ ματς, με την Ιαπωνία να ακολουθεί την Κολομβία στον επόμενο γύρο.

Το ματς ήταν κλειστό, είχε πολύ τακτική, κρίθηκε στις λεπτομέρειες και από ένα «στημένο». Στο 74’ με την κεφαλιά του Μίνα έγινε το 1-0 για την ομάδα του Πέκερμαν κι αυτό το γκολ την έδωσε και την πρόκριση και την πρωτιά στον όμιλο. Διότι είχε την κατοχή της μπάλας (57%-43%), αλλά οι Σενεγαλέζοι είχε διπλάσιες τελικές (8-4) συνολικά, αλλά και το τέρμα (3-2). Αλλά γκολ βρήκε η «τρι» και αυτό της έφτανε τελικά.

Σενεγάλη (Αλιού Σισέ): Εντιαγέ, Γκασαμά, Σανέ, Κουλιμπαλί, Σαμπαλί (74’ Ουαγκέ), Σαρ, Κουγιατέ, Γκέιγ, Μπαλντέ (80’ Κονατέ), Μανέ, Νιάνγκ (86’ Σακό).

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Άριας, Μίνα, Ντ. Σάντσες, Μοχίκα, Κ. Σάντσες, Ουρίμπε (83’ Λέρμα), Κουαδράδο, Κιντέρο, Ροντρίγκες (31’ Μουριέλ), Φαλκάο (89’ Μπόρχα).