Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται για τη Δευτέρα. Το μεσημέρι και απόγευμα τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και πιθανώς να συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 18 έως 31 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 20 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 29, στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 30, και στη Κρήτη από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ανάλογο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.