Ο Βουλευτής Β' Πειραιά των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, σήμερα προχώρησε στην καταψήφιση του άρθρου του πολυνομοσχεδίου με το οποίο αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ στις λαϊκές γειτονιές.

Αυτή, η καταψήφιση της διάταξης αύξησης του πολυνομοσχεδίου ακολουθεί μια συμπεριφορά διαφοροποίησης τόσο από το κόμμα του, τους ΑΝΕΛ, αλλά κυρίως την πολιτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε ζητήματα που απευθύνονται σε ένα συντηρητικό κοινό όσο και στα εθνικά θέματα. Ήταν από τους πρώτους βουλευτές της συγκυβέρνησης που χαρακτήρισε την συμφωνία για το Σκοπιανό, ταπεινωτική και εγκληματική. Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι μπορεί να αποτελέσει και λόγος ¨διαζυγίου" των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση. Επίσης, έχει εκφράσει διαφοροποιήσεις τόσο για τα ζητήματα των ομοφυλόφιλων όσο και για το προσφυγικό. Δεν λείπουν, παράλληλα και οι "επιθέσεις" του προς στελέχη της Κουμουνδούρου.

Αυτή, η διαφοροποίηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ και αντιπροέδρου της Βουλής, μένει μέχρι στιγμής μόνο στα λόγια και δεν έχει υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση, όπως είναι η άρση εμπιστοσύνης προς την κυβερνητική πλειοψηφία.

Κίνηση, η οποία δεν αποκλείεται να γίνει όσο πλησιάζουμε πιο κοντά στον χρόνο των εκλογών. Ο κ. Καμμένος διαβλέπει, ότι συρρικνώνονται δραματικά τόσο οι πιθανότητες των ΑΝΕΛ, για είσοδο στην Βουλή (ειδικά μετά την συμφωνία για το Σκοπιανό),  οπότε και ο ίδιος θα χάσει την βουλευτική έδρα, αναζητά μια διέξοδο για να αναζητήσει τις όποιες πιθανότητες έχει να ξαναεκλεγεί βουλευτής. Όλη αυτή, η αντιπολιτευτική δραστηριότητα, που προσπαθεί να καλλιεργήσει εντός της κυβέρνησης, είναι μια προσπάθεια του για να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, στην Β' Πειραιώς και να διεκδικήσει την είσοδο του στην επόμενη Βουλή.

Μην ξεχνάμε ότι το αργότερο σε ένα χρόνο, αν ολοκληρωθεί η τετραετία θα έχουμε εκλογές, οπότε ο κ. Καμμένος όπως και όλοι οι βουλευτές προετοιμάζονται για την επόμενη μέρα...