Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα με βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά της χώρας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, στα κεντρικά και νότια από 19 έως 31 βαθμούς, από 23 έως 27 στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 20 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και αργότερα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια στην Αττική με τη θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια και στη Θεσσαλονίκη με το θερμόμετρο από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.