Προσπάθεια να μπουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιχείρησαν νωρίς σήμερα το πρωί ομάδα 20 ατόμων του Ρουβίκωνα. Και οι 20 προσήχθησαν. Κατά πληροφορίες, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και το ηγετικό στέλεχος της ομάδας, Γ.Καλαΐτζίδης


Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Ρουβίκωνας εισβάλλει σε υπουργείο, καθώς στις 17 Νοεμβρίου 2017 είχαν κάνει «ντου» στο υπουργείο  Άμυνας.

Οι αστυνομικοί και η φρουρά κατάφεραν να αποτρέψουν την είσοδό τους στο κτήριο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άτομα κατάφεραν να πετάξουν τρικάκια τα οποία έγραφαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. «Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα» έγραφαν τα φέιγ-βολάν που πέταξαν και στη λεωφόρο Κατεχάκη. 

Ακολούθησε μακροσκελέστατη ανακοίνωση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, όπου μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Καλούμε τους ανθρώπους της τάξης μας να σταθούν στο πλευρό μας και στο πλευρό κάθε αγωνιζόμενου απέναντι στην κρατική καταστολή. Τους καλούμε να είναι παρόντες στις δράσεις και τις κινητοποιήσεις των ημερών, τους καλούμε την μέρα της δίκης μας, στις 12 Ιούνη, στις 10 το πρωί, σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια της Ευελπίδων.»

Στο ίδιο κείμενο αναφέρουν επίσης ότι η καταστολή που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα «είναι πολύ μικρότερη από αυτή επαναστατικών κινημάτων στην Ελλάδα ή αλλού σήμερα ή σε προηγούμενες δεκαετίες».

Εικόνα από τον ΣΚΑΙ με το φέιγ-βολάν: