Ηλιοφάνεια με νεφώσεις που θα δώσουν τοπικές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια, κεντρικά και δυτικά ορεινά ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας αναμένονται την Κυριακή.

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 17 έως 32 βαθμούς στη βόρεια Ελλάδα, στα κεντρικά και νότια από 20 έως 33 βαθμούς, από 24 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη και από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο γενικά από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και μετά το απόγευμα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια στην Αττική με τη θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Σαρωνικό τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση στα ανατολικά και νότια.

Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία από 9 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν τις πρωινές ώρες από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.