Τα πράγματα είναι απλά… Ο Ολυμπιακός πλήρωσε αφενός το κάκιστο 3ο δεκάλεπτο και την γενικότερη χειρότερη εικόνα στο β΄ημίχρονο απ’ ότι είχε στο πρώτο, αφετέρου στα 20΄΄ με το σκορ στο 66-69, ο Αναστόπουλος έδωσε φάουλ στον Σίνγκλετον στέλνοντάς τον στις βολές με τον Αμερικανό να είναι αυτός που έκανε φάουλ στον Παπαπέτρου.

«ΚΛΕΙΔΙ»: Δύο αυτά, το 3ο δεκάλεπτο και η απόφαση του Αναστόπουλου. Συν, ο χαμένες βολές στο τέλος.

MVP: Ο Τζέιμς έκανε ζημιά στον Ολυμπιακό.

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Ο Παπανικολάου στο πρώτο μέρος ήταν εκπληκτικός, μετά έχασε το μυαλό του.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 12 πόντους από αιφνιδιασμό ο Ολυμπιακός, 2 ο Παναθηναϊκός. Μόλις 3 πόντους από 2η ευκαιρία οι «ερυθρόλευκοι».

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ και μετά ο Τζαμέλ Μακλίν

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός, είδε τον αντίπαλό του να ξεκινάει με Ρίβερς και Λοτζέσκι στην 5άδα, ωστόσο Ρόμπερτς και Σπανούλης οδήγησαν στο σκορ τους «ερυθρόλευκους» που στην άμυνα πήγαν στην ίδια συνταγή. Αλλαγές και ο Παπανικολάου στον Καλάθη, ενώ όταν άλλαζε πάλι έβγαινε στον Μιλουτίνοφ. Πολλά τα φάουλ που δεν έδωσαν αρχικά με τον Μιλουτίνοφ και τον Πρίντεζη να κάνουν το 9-4 ενώ ο Ρόμπερτς ανέβασε σε 11-6, ύστερα από καλάθη του Καλάθη. Ο Πασκουάλ ήθελε ο Λοτζέσκι να ποστάρει τον Ρόμπερτς και το έκανε στη συνέχεια, ενώ δύο τρίποντα από Λοτζέσκι και Σίνγκλετον αλλά και τρανζίσιον έκαναν το 15-21. Μέσα σε όλα αυτά έγινε και παράβαση 8΄΄. Μετά το τάιμ άουτ ο Ολυμπιακός συνήλθε άμεσα και με τον Σπανούλη να κτυπάει στα πόδια τον Όγκαστ αλλά και γρήγορες ξανά επιθέσεις, σπάζοντας το zone press με τον Μακλίν, ισορρόπησε το ματς σε 23-23. Ένας Παπανικολάου και πάλι… αέρινος. Ο Λοτζέσκι πόσταρε τον Σπανούλη, ο αρχηγός έπαιξε «iso» ξανά με τον Όγκαστ αλλά η γκάφα ήρθε στο τέλος. Είχε να δώσει φάουλ και δέχτηκε καλάθη από τον Τζέιμς για το 25-27.

Ο Λοτζέσκι με τρίποντο (12 πόντους) συνέχισε να κάνει ζημιά αλλά ο Ολυμπιακός παρέμεινε ήρεμος. Και έπαιρνε από όλους. Ο Παπαπέτρου απάντησε με ποστάρισμα στον Λοτζέσκι, ενώ στη συνέχεια ο Μάντζαρης με μπούκα βρήκε τον Μακλίν για το κάρφωμα και το 32-32. Βγήκαν οι άμυνες και 2 τρίποντα από Ουίλτζερ και Παπαπέτρου για το 35-32. Ο Σίνγκλετον έπαιξε τον Ουίλτζερ ενώ ο Τζέιμς κτύπησε στα πόδια τον Παπέτρου, ωστόσο Ο Έλληνας φόργουορντ του Ολυμπιακού και ο Στρέλνιεκς με τρίποντο έκαναν το 41-37. Άμεση απάντηση του Καλάθη από την κορυφή, με τον Ρόμπερτς να κάνει το 43-40 και τον Παπανικολάου να κόβει στον αιφνιδιασμό τον Ρίβερς.

Ο Ολυμπιακός είχε πάρει 8 πόντους από αιφνιδιασμό και κανέναν από επιθετικό ριμπάουντ (2), ενώ είχε70% δίποντα και 40% τρίποντα (4/10), 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 11 ασίστ. Τα λάθη του 6.

Ο Παναθηναϊκός από την άλλη είχε πάρει δύο πόντους σε αιφνιδιασμό και 2 από λάθη του Ολυμπιακού, επίσης 2 από δεύτερη ευκαιρία. Είχε 6 ασίστ, 4 λάθη και 4 κλεψίματα και 4 μπλοκ.

Οι Πειραιώτες δεν μπήκαν καθόλου καλά στο 3ο δεκάλεπτο στην επίθεση. Έβγαζαν άμυνες, οδηγούσαν στο λάθος τον Παναθηναϊκό αλλά μπροστά δεν είχαν καλές επιλογές. Άστοχος ο Πρίντεζης και ο Μιλουτίνοφ αλλού για αλλού. Προσπάθησαν να παίξουν το «μις ματς» με τον Καλάθη αλλά αδυνατούσε να τελειώσει τις φάσεις ή αργούσε. Μια, δυο, τρεις… ο Καλάθης και Γκιστ έκαναν το 43-47. Μετά από 6 λεπτά ο Σπανούλης έδωσε πόντους για τον Ολυμπιακό με ντράιβ αλλά ο Καλάθης έβγαλε συνεργασία με τον Γκιστ. Ο Παπαπέτρου και ο Σπανούλης έκαναν το 50-49, αλλά ο Ολυμπιακός δέχτηκε στη συνέχεια ένα 0-7 σερί από τον Τζέιμς, με τον Παπαπέτρου να κάνει λάθος μπροστά και τον Μακλίν να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του. 3ο δεκάλεπτο 50-56, με την τελευταία επίθεση του Ολυμπιακού να είναι σκοτωμένο τρίποντο του Στρέλνιεκς.

Τζέιμς (9 σερί πόντους) και Γκιστ έφτασαν το σερί στο 0-11 για το 50-60, ενώ μετά από βολές του Παπαπέτρου ο Καλάθης με τρίποντο αύξησε σε 52-63. Ο Καλάθης δεν είχε πρόβλημα με τον ΜΙλουτίνοφ μπροστά του και ο κόουτς έβαλε και τον Μπράουν στο παρκέ. Τρίποντο στην πρώτη επαφή αλλά η άμυνα δεν κράταγε με τον Τζέιμς να ευστοχεί σε πουλ απ για το 55-67, 5 λεπτά πριν τη λήξη. Ο Πρίντεζης με δύο γρήγορα καλάθια (και άμυνα του Παπαπέτρου στον Γκιστ πίσω) και βολές μείωσε σε 61-67 και φυσικά έστειλαν τον Τζέιμς σε βολές (61-69). Πολύ κακές οι επιθέσεις του Ολυμπιακού, έχασε και αιφνιδιασμό με τον Παπανικολάου ενώ στο 38΄ο Τζέιμς έκανε παράβαση 8’’. Ο Σπανούλης με ντράιβ έκανε το 64-69, καλή η άμυνα και στα χέρια του Ολυμπιακού και στο 1.27 ο Παπαπέτρου έβαλε μία βολή (65-69). Έκοψε πίσω και στα 46΄΄ ο Μπράουν με 1/2 έκανε το 66-69. Βγήκε η άμυνα του Πρίντεζη στον Τζέιμς, ο Σίνγκλετον τράβαγε τον Παπαπέτρου και ο Αναστόπουλος έστειλε τον Σίνγκλετον στις βολές. 66-70 στα 20΄΄.

Σπανούλης και στη συνέχεια ο Παπανικολάου έλεγαν στον Αναστόπουλο πως αυτός φταίει που ο κόσμος έχει εξαγριωθεί. Που έχουν προξενήσει όλο αυτό το κλίμα. Χάθηκε το ντράιβ του Σπανούλη και τέλος στο ματς. 66-71 και 1-1 η σειρά.

Τα Δεκάλεπτα: 25-27, 43-40, 50-56, 66-71.