Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος 28 Μαΐου 2018 αναμένονται βροχές στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, οι οποίες κυρίως στα βορειοδυτικά θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Εξαίρεση αποτελούν η Ανατολική Στερεά και η Θράκη όπου τα φαινόμενα θα είναι λίγα και ασθενή.

Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 29 και στην Κρήτη από 20 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις με τοπικές καταιγίδες. Ασθενείς άνεμοι και θερμοκρασία από 23 έως 27 βαθμούς Κελσίου.