Σε κίνηση ΜΑΤ αποδεικνύεται η επιλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να επιστρατεύσει τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Γιάννη Κουλιζάκο για το ψηφοδέλτιο της Λακωνίας, ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Λάκωνας πολιτικός που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στον Πειραιά, είναι από τα ιστορικά στελέχη της γαλάζιας παράταξης, θα είναι υποψήφιος βουλευτής ύστερα από την πρόταση του προέδρου του κόμματος. Άλλωστε, οι δυο τους γνωρίζονται από τα νεανικά τους χρόνια, αφού υπήρξαν και οι δύο πρόεδροι της Ο.Ν.ΝΕ.Δ αλλά και καλοί φίλοι.

Από την πρώτη στιγμή της σύντομης προεκλογικής περιόδου ο Γιάννης Κουλιζάκος χωριό χωριό και σπίτι σπίτι, με συνεργάτες τους ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ και τη γενιά του, δίνει την δική του μάχη για την επικράτηση της Ν.Δ.

Μάλιστα, οι προβλέψεις μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, θέλουν τη Λακωνία να κρατά ψηλά τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας με τα ποσοστά του κόμματος όλο και να αυξάνονται και το στοίχημα του προέδρου αλλά και των στελεχών της ΝΔ για την ανασυγκρότηση της κεντροδεξιάς παράταξης να κερδίζεται.