Ακόμη μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου προστέθηκε το Σάββατο (12/05) με τον δεύτερο τελικό Κυπέλλου της… εξυγίανσης.

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σε μία επανάληψη του ντροπιαστικού τελικού του Βόλου, με τα μαχαιρώματα και τις άλλες… ομορφιές που κανένας δεν πρόκειται να ξεχάσει, δημιούργησαν ανάλογα επεισόδια και στο φετινό τελικό στο ΟΑΚΑ.

Επεισόδια τόσο πριν, όσο κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του τελικού-ντροπή για ολόκληρη την Ελλάδα. Επεισόδια που έστειλαν στο νοσοκομείο ανθρώπους. Με ρίψεις φωτοβολίδων ευθείας βολής, με άγριο ξύλο από ροπαλοφόρους με κουκούλες, με φωτιές και πυρπολήσεις οχημάτων, με… ντου στον αγωνιστικό χώρο και ξύλο με την αστυνομία, η οποία προχώρησε ουκ ολίγες φορές σε χρήση δακρυγόνων. Με ανυπολόγιστες ζημιές στην Αθήνα.

Τα παραπάνω είναι μερικά από αυτά που σημειώθηκαν στο πλαίσιο του τελικού και κάποιοι ακόμη θέλουν να παρουσιάσουν ότι όλα πήγαν καλά.

Ωστόσο, η εικόνα και τα βίντεο αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα και η τιμωρία με αφαίρεση βαθμών τόσο της ΑΕΚ όσο και του ΠΑΟΚ ενόψει του νέου πρωταθλήματος αποτελεί μονόδρομο. Ειδικά, μετά και την παραδοχή του Β. Γραμμένου για τα επεισόδια…

Οτιδήποτε λιγότερο σε τιμωρία δεν θα αποτελεί απλά σκάνδαλο, αλλά σκανδαλάρα με τους ανθρώπους που παίρνουν τις αποφάσεις να πρέπει επιτέλους να σταματήσουν να κρατούν στάση των δύο μετρών και δύο σταθμών  και να τιμωρήσει όπως πρέπει και σύμφωνα με τον κανονισμό τις δύο ομάδες για όλα όσα έγιναν.