Τον Ολυμπιακό στο «παιχνίδι» έβαλε ο Πέδρο Κόντε. Ο επιθετικός του ΠΑΣ Γιάννινα σε συνέντευξη που παραχώρηση στην εφημερίδα As έβαλε και τον Θρύλο στο «κόλπο» για την απόκτησή του. Λέγοντας, μεταξύ άλλων, πώς και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν ρωτήσει τους Γιαννιώτες για τον Ισπανό.

Η ερώτηση που δέχθηκε ήταν αν τον θέλουν όλοι οι μεγάλοι της Ελλάδας. Με τον Πέδρο Κόντε να απαντά: «Όλοι έχουν ρωτήσει για εμένα. Η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός. Αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα καθορίσουν την αποχώρησή μου από τον ΠΑΣ. Έχουν δείξει ενδιαφέρον για εμένα, αλλά υπάρχει μια διαφορά. Ακόμα κανείς δεν έχει καταθέσει επίσημη πρόταση για την απόκτησή μου. Έχω ένα χρόνο συμβόλαιο ακόμα και η ρήτρα στο συμβόλαιό μου είναι σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ. Με τον πρόεδρο της ομάδας να θέλει όλο το ποσό».

Εν συνεχεία, η ερώτηση ήταν αν το ποσό είναι ένα παζάρι, με τον Ισπανό φορ να εξηγεί: «Το κλειδί είναι πώς εγώ αγωνίζομαι στον ΠΑΣ Γιάννινα, μια ομάδα που δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ. Έχω σεβασμό για όλες τις ομάδες, αλλά δεν υπάρχει σύγκριση ανάμεσα σε μια ομάδα που είναι στη μέση της βαθμολογίας και σε μια άλλη που φιλοδοξεί πάντα να κατακτά τίτλους. Εάν φτάσω να πετύχω 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις με μια μεγάλη ομάδα, θα ήταν εύκολο να δώσει μια άλλη ομάδα ένα εκατομμύριο ευρώ. Αλλά για έναν παίκτη της ομάδας μου, είναι περισσότερο περίπλοκο. Χωρίς αμφιβολία, όμως, είναι ακόμα πιο περίπλοκο να πετύχεις αυτό που έχω καταφέρει εγώ με μια ομάδα όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα».