Ένα σφιχτό κυβερνητικό σχήµα, το οποίο θα αποτελείται από 13-14 υπουργούς, ένα πρωθυπουργικό γραφείο το οποίο θα ασκεί κεντρικό επιτελικό ρόλο µε στενή παρακολούθηση, αξιολόγηση αλλά και συντονισµό του κυβερνητικού έργου ανά υπουργείο, και µια ισχυρή γενι ή γραµµατεία της κυβέρνησης προβλέπει, µεταξύ άλλων, το µοντέλο διακυβέρνησης το οποίο θα υιοθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην οργάνωση της δοµής του πρωθυπουργικού γραφείου, µόλις η Νέα ∆ηµοκρατία κερδίσει τις επόµενες εκλογές.
Τους βασικούς του άξονες θα παρουσιάσει ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης πριν από το καλοκαίρι, καθώς ένα από τα σενάρια που συζητούνται αφορά πρόωρες εκλογές τον Σεπτέµβριο.
Στην περίπτωση που µετά τις εκλογές ανοίξει ο δρόµος για κυβερνητική συνεργασία κατά προτεραιότητα µε το Κίνηµα Αλλαγής της Φώφης Γεννηµατά, θα υπάρξουν µικρές αλλαγές. Σε αυτήν την περίπτωση θα αποφασιστεί εάν θα υπάρξει θέση αντιπροέδρου ή θα αυξηθεί ο αριθµός των υφυπουργών, ο οποίος, πάντως, δεν θα προβλέπεται σύµφωνα µε τον συγκεκριµένο σχεδιασµό να ξεπερνά τους 15 20. Πάντως, οι θέσεις των αναπληρωτών υπουργών καταργούνται στην κυβερνητική δοµή Μητσοτάκη.
Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θα είναι υπουργός όπως συµβαίνει στη Μεγάλη Βρετανία, στη Γερµανία, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες ενώ οι αρµοδιότητες των υπουργών και των υφυπουργών θα είναι θεσµοθετηµένες επακριβώς, ώστε να αποφευχθεί το κοµφούζιο που έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν µε αλληλοεπικαλύψεις ή µε υπουργούς που έκαναν µήνες να δώσουν αρµοδιότητες στους υφυπουργούς.
Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί το Σάββατο σε όλα τα περίπτερα της χώρας.