Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, σημειώνοντας ότι οι καταιγίδες που θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα στα ηπειρωτικά τα επόμενα 24ωρα θα είναι τοπικά ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Την Παρασκευή θα επηρεαστούν τις απογευματινές ώρες η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Μακεδονία.

Το Σάββατο τις απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Μακεδονία, και πιθανότατα η Θεσσαλία. Το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην κεντρική Μακεδονία.

Την Κυριακή θα επηρεαστούν κατά διαστήματα η δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανόν το πρωί οι Σποράδες, ενώ από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, η Θεσσαλία και πιθανόν η Εύβοια, η ανατολική Στερεά, η βόρεια Πελοπόννησος και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Τη Δευτέρα θα επηρεαστούν κατά διαστήματα μέχρι το μεσημέρι η Εύβοια και μέχρι το απόγευμα το ανατολικό Αιγαίο, και πιθανόν οι Κυκλάδες, η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και η ανατολική Στερεά. Αργότερα, πιθανόν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Τέλος, σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τρίτη 8 Μαΐου και την Τετάρτη 9 Μαΐου πιθανόν να επηρεαστούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.