Με στόχο να αντικρούσει το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι λόγω των αριστερών καταβολών του έχει το μονοπώλιο της κοινωνικής ευαισθησίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρουσιάσει μέρος του κοινωνικού προγράμματος του, σε εκδήλωση για την «Μάχη κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού» που διοργανώνει το Ινστιτούτο Δημοκρατίας στις 18:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς». Θα ταχθεί για μια φορά ακόμη υπέρ της χορήγησης του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στους αδύναμους το οποίο εισήγαγε η κυβέρνηση Σαμαρά. Εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις επόμενες εκλογές ο Κυρ.Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα το στηρίξει και θα το ενισχύσει διαθέτοντας 1 δισ. ευρώ. Θα αφήσει αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ενώ το πολέμησε, στη συνέχεια αναγκάστηκε να το υιοθετήσει.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τάσσεται όμως κατά της επιδοματικής πολιτικής την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα. Θεωρεί ότι στην ουσία δεν αντιμετωπίζει την φτώχεια αλλά την διαιωνίζει αναστέλλοντας την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. «Εμείς δεν θέλουμε ανθρώπους εγκλωβισμένους στη λογική των επιδομάτων» είναι η θέση του. Αποδίδει την επιδοματική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αποκλειστικά και μόνο σε ψηφοθηρικούς λόγους.

Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας οι οποίες θα αμοίβονται ικανοποιητικά είναι η πρώτη του προτεραιότητα. «Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με δραστική μείωση των φόρων και προσέλκυση επενδύσεων, κάτι που αδυνατεί να αντιληφθεί, πόσο μάλλον να κάνει πράξη, η σημερινή κυβέρνηση», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης στο μήνυμα του για την Πρωτομαγιά. «Ανάπτυξη για τη χώρα, χειροπιαστές λύσεις για τους εργαζόμενους, έμπρακτη στήριξη στους άνεργους και τους πιο αδύναμους» είναι τα προτάγματα του. «Χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα για την πραγματική άνοιξη της Ελλάδας. Γιατί αξίζουμε και μπορούμε καλύτερα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Η αναδιανομή του πλούτου προϋποθέτει να παραχθεί και αυτό μπορεί να γίνει μέσω της επιχειρηματικότητας και της ελεύθερης οικονομίας όπως επισημαίνει.

Εκλογική ετοιμότητα
Σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα έχει θέσει τη ΝΔ ο Κυρ.Μητσοτάκης καθώς μέσα στα σενάρια που συζητιούνται είναι και εκείνο για πρόωρες εκλογές τον Σεπτέμβριο μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος.

Την Πέμπτη θα απαντήσει σε ερωτήσεις που θα του θέσουν δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι μια πληθυσμιακή ομάδα στην οποία η διείσδυση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ισχυρή. Θα διαψεύσει ακόμη μια φορά ότι θα κάνει απολύσεις εάν κερδίσει τις επόμενες εκλογές όπως τον κατηγορεί η κυβέρνηση και θα προτάξει την αξιοκρατία.

Την Παρασκευή θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Θα κάνει προσωπικό άνοιγμα στην τοπική κοινωνία. Η υπόθεση Σαββίδη δημιούργησε αποστάσεις. Θα ακολουθήσει περιοδεία στην Κοζάνη.