Μία ημέρα μετά από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη συνέχεια της Ευρωλίγκας από τη Ζαλγκίρις , δεν γίνεται παρά όλοι στην ομάδα να είναι στενοχωρημένοι και απογοητευμένοι.

Το έδειχναν, άλλωστε, και τα πρόσωπά τους κατά την επιστροφή τους από τη Λιθουανία στην Ελλάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» τα τελευταία χρόνια βρίσκονται συνεχώς στο Final 4, συνεπώς δεν έχουν συνηθίσει σε τέτοιους επίπονους αποκλεισμούς.

Ωστόσο, πλέον καλούνται όλοι να ανασυνταχθούν για τον στόχο του πρωταθλήματος. Τα κεφάλια όλων πρέπει να είναι ψηλά, ώστε να μπορέσει ο Θρύλος να πετύχει το βασικό του στόχο στη χρονιά, ο οποίος παραμένει «ζωντανός» και δεν είναι άλλος από τον τίτλο του πρωταθλήματος.

Η απογοήτευση και η στενοχώρια θα πρέπει να γίνουν αντίδραση, με τον εγωισμό των παικτών του Ολυμπιακού να πρέπει και να αναμένεται να βγει μπροστά.

Ο κόσμος οφείλει από την πλευρά του να σταθεί στο πλευρό της ομάδας μέχρι το τέλος και από την επόμενη σεζόν σίγουρα θα γίνει ότι χρειάζεται, ώστε να επιστρέψει ξανά και να παλέψει για την πρόκριση στο Final 4 αλλά και για το τρόπαιο της Ευρωλίγκας.

Πλέον, στο μυαλό όλων θα πρέπει να βρίσκεται μόνο το πρωτάθλημα, κάτι το οποίο αν τελικά επιτευχθεί θα «σβηστεί» ο αποκλεισμός στην Ευρωλίγκα, όσο και αν τώρα αυτός πονάει όλους στον Πειραιά.