Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην παράταση από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ με 87-78 (72-72 κ.α.) με αποτέλεσμα οι Λιθουανοί να κάνουν το 1-0 στην προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας και να πάρουν αυτοί το αβαντάζ της έδρας πλέον στα χέρια τους. Ο Ολυμπιακός, παρά το ότι βρέθηκε πίσω με 69-72 στο 4ο δεκάλεπτο, ισοφάρισε με τον Σπανούλη, έβγαλε άμυνα αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό στην τελευταία επίθεση για να πάρει το ματς ενώ στην παράταση το επιμέρους 5-15 τα λέει όλα. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μικρό ροτέισον, στην ουσία έπαιξαν 9 παίκτες αλλά από το 1ο δεκάλεπτο ο Μιλουτίνοφ είχε τραυματιστεί, ενώ έπιασαν τόπο οι δηλώσεις του Γιασικεβίτσιους που ήθελε διαιτησία 50%-50%. Το 50%-50% προφανώς είναι 30%-70% γι αυτούς.  

«ΚΛΕΙΔΙ»: Η Ζαλγκίρις έπαιξε ξύλο το οποίο επέτρεψαν οι διαιτητές, ο Ολυμπιακός δεν είχε παίκτες αρκετούς και τέσσερις έπαιζαν ταλαιπωρημένοι, ενώ σε κομβικά μέρη του ματς, δεν υπήρχαν λύσεις αξιόπιστες επιθετικά παρά οι εμπνεύσεις του Σπανούλη ενώ η Ζαλγκίρις από την άλλη έβγαλε plays που ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να αναχαιτίσει.    

MVP: Ο Μπράντον Ντέιβις. Πέτυχε 21 πόντους, μάζεψε 8 ριμπάουντ ενώ είχε και 3 μπλοκ.

ΟΣΚΑΡ Β΄ ΡΟΛΟΥ: Ο Πάνγκος στο τέλος ήταν καταλυτικός για τη Ζαλγκίρις όπως επίσης και ο Μιλάκνις που ήταν εκτελεστής των συστημάτων της Ζαλγκίρις.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 45,5% τρίποντα η Ζαλγκίρις και 8 μπλοκ.  

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Ο Μπόμπι Μπράουν… Δεν ήξερε καν τι έκανε στο παρκέ.

Η ανάλυση του αγώνα…

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, που ξεκίνησε με Τιλί στην 5άδα, μπήκε στο ματς χάνοντας δύο μπάλες, αλλά… δεν έχασε το μυαλό του. Η ατμόσφαιρα ήταν εκπληκτική και εκκωφαντική και Μιλουτίνοφ-Σπανούλης σε ρόλο δημιουργικό έσπασαν τη ρακέτα της Ζαλγκίρις. Πρόβλημα τα 3 φάουλ του Ρόμπερτς στα 4΄. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 6-4 και όντας αποτελεσματικός στην άμυνά του, έτρεξε στη συνέχεια ένα επιμέρους σκορ 9-2, παίζοντας «πικ εν ρολ» και βγάζοντας σουτ με τους Σπανούλη και Παπαπέτρου για να κάνει το 15-6. Ο Ντέιβις μείωσε με σουτ από κοντινή απόσταση, ωστόσο ο Ολυμπιακός με ένα νέο σερί 8-0 για το 23-8, με τρίποντο Τιλί, κλέψιμο και αιφνιδιασμό του Σπανούλη και ντράιβ γκολ φάουλ του Σπανούλη. Στο τελευταίο μάλιστα ο Καβαλιάσουκας την πλήρωσε ακούγοντας τα σχολιανά του από τον Γιασικεβίτσιους και φυσικά έγινε αλλαγή. Το 1ο δεκάλεπτο έκλεισε με 23-12, με τους «ερυθρόλευκους» να πηγαίνουν πάνω σε κάθε μπάλα αλλά να κάνουν και παιδικά λάθη.

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά στο 2ο δεκάλεπτο. Η Ζαλγκίρις με τους Μιλάκνις (έπαιξε τον Τόμπσον) και ντράιβ του Μίτσιτς με τον Μάντζαρη να τον χάνει, μείωσε σε 23-16 και 25-18 στη συνέχεια με τον Ντέιβις. Στη ρακέτα της έπεφταν κορμιά, έπαιζε πολύ ξύλο, ωστόσο ο Πρίντεζης βρήκε λύσεις απέναντι στον Γιανκούνας. Το πολύ καλό της passing game και η δράση του Ούντριχ έφεραν δύο τρίποντα του Μιλάκνις για το 29-24, ο Μακλίν κέρδισε τη μάχη με τον Ντέιβις, ωστόσο με βολές (3-10) και με σουτ του Ούντριχ, η Ζαλγκίρις μείωσε στο καλάθι (31-29). Ο Ουάιτ με τρίποντο έκανε το 32-32 (1 βολή ο Μιλουτίνοφ) αλλά ο Σπανούλης μπροστά στον Ντέιβις, «απάντησε» για το 35-32, ενώ λίγο πριν τη λήξη, το έκανε ξανά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο για το 38-32.  

Οι «ερυθρόλευκοι» ή πιο σωστά ο Σπανούλης μπήκε φουριόζος και στο 3ο δεκάλεπτο και με τρίποντο και ασίστ στον Μιλουτίνοφ έκανε το 43-37, ωστόσο η Ζαλγκίρις με ένα 9-2 επιμέρους σκορ κατάφερε να περάσει μπροστά με 45-46, με τους Μίτσιτς και Πάνγκος να σουτάρουν, τον Ντέιβις να αξιοποιεί το ριμπάουντ και τον Μιλάκνις να ποστάρει τον Σπανούλη. Έβγαλε δύο καλές άμυνες ο Ολυμπιακός και από τα χέρια του Σπανούλη ο Μάντζαρης με τρίποντο έκανε το 49-46 με 3΄να απομένουν ενώ ο αρχηγός με νέο τρίποντο έκανε το 52-46 φτάνοντας τους 18 πόντους. Ο Ολυμπιακός, με το ΣΕΦ να φλέγεται στον αιφνιδιασμό με τον Πρίντεζη έκανε το 54-46, ωστόσο η Ζαλγκίρις με… βολές και τρίποντο το Ουάιτ (ύστερα από λάθος επίθεση) μείωσε και πάλι σε 54-51. Το 3ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 56-53.  

Πάνγκος και Γιανκούνας έκαναν το 56-57 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και ο Ολυμπιακός συνέχισε με τρία γκαρντ (Σπανούλης, Μάντζαρης, Στρέλνιεκς). Με τρίποντο ο Μάντζαρης και βολές του Μακλίν καθώς ο Ντέιβις του έριξε αγκωνιά και χρεώθηκε με αντιαθλητικό ο Ολυμπιακός έφυγε μπροστά με 63-57. Έδωσε λύση και ο Παπαπέτρου που πήγε στο «4» αλλά Μιλάκνις με τρίποντο και Πάνγκος με γκολ φάουλ έκαναν το 65-63, 5΄πριν το τέλος. Ο Μακλίν έκανε αντιαθλητικό και χρεώθηκε φαουλ στον Σπανούλη στη συνέχεια οπότε με τρεις βολές η Ζαλγκίρις έκανε το 65-66.

Ο Ολυμπιακός έχασε 2 βολές (Πρίντεζης), έχασε δύο τρίποντα με τον Σπανούλη αλλά πήρε το ριμπάουντ και έβαλε με τον Παπαπέτρου για το 69-66, αλλά ο Ντέιβις απάντησε αμέσως για το 69-68 και ο Ουλανόβας έχασε μία βολή στο 1.24 πριν τη λήξη (69-69). Στο 1.06 σφυρίχτηκε επιθετικό στον Πρίντεζη και στα 53΄΄ ο Πάνγκος έβγαλε ελεύθερο τον Μιλάκνις στη γωνία για το 69-72. Στα 37΄΄ ο Σπανούλης με τρίποντο έκανε το 72-72, βγήκε η άμυνα του Μακλίν στον Ντέιβις και στην τελευταία επίθεση ο Σπανούλης πέφτοντας έβγαλε στον Μάντζαρη αλλά το σουτ δεν ήταν καλό και… παράταση (72-72).

Το έξτρα πεντάλεπτο…

Ο Παπαπέτρου ξεκίνησε με καλάθι στην παράταση, αλλά ο Μιλάκνις με ίδιο play όπως στο τέλος του κανονικού αγώνα είχε τρίποντο και ο Πάνγκος στη συνέχεια σουτ για τι 74-77. Ο Πρίντεζης μείωσε από ασίστ του Σπανούλη αλλά ο Ουλανόβας με τρίποντο έκανε το 76-80. Τρεις στον Πρίντεζη… κανένα φάουλ, αλλά… φάουλ του Σπανούλη στον Πάνγκος με 3΄΄ να μένουν για την επίθεση και με βολές… 76-82, 1.40 για τη λήξη. Δυο βολές του Σπανούλη αλλά πολύ δύσκολο καλάθι του Γιανκούνας για το 78-84, ενώ στα 20΄΄ γκολ φάουλ του Ντέιβις και… τέλος το ματς.  

Τα Δεκάλεπτα: 23-12, 38-32, 56-53, 72-72 (κ.α.), 78-87 (παρ.).