Σε… εφιάλτη έχουν εξελιχθεί οι Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία "τρέμει" και μόνο στην ιδέα πως οι δύο ερυθρόλευκοι θα βρεθούν απέναντί της.

Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση της ρωσσικής ομάδας στο twitter, μέσα από την οποία θέλησαν να "προμοτάρουν" το ματς της Παρασκευής κόντρα στον Θρύλο για το Top16. Στον επίσημο λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ λοιπόν, ανέβηκε μια φωτογραφία των δύο ηγετών του Ολυμπιακού, τους οποίους οι Ρώσσοι έχουν... επικυρήξει!

"Ο Μπίλι, σουτέρ, Σπανούλης" και "ο Γιώργος, μπάζερ, Πρίντεζης", όπως τους χαρακτηρίζει η ομάδα της Μόσχας στη φωτογραφία της "καταζητούνται", καθώς είναι "οι πιο επικίνδυνοι παίκτες" για το συγκρότημα του Δημήτρη Ιτούδη.

Μάλιστα, οι Μοσχοβίτες παραθέτουν στα "εγκλήματά" τους το θρυλικό back2back με τις κατακτήσεις της Ευρωλίγκας τις χρονιές 2012 - 2013, αλλά και το αργυρό μετάλλιο του 2015. Και όχι τυχαία, διότι και στις τρεις διοργανώσεις η ΤΣΣΚΑ αποδείχτηκε η καλύτερη "πελάτισσα" του Θρύλου.

Σας υπενθυμίζουμε πως στο Final4 της Κωνσταντινούπολης το 2012 οι Πειραιώτες έφτασαν στη δεύτερη κατάκτηση Ευρωλίγκας συνολικά, νικώντας την ΤΣΣΚΑ στον τελικό 61-62. 

Μια αναμέτρηση ακατάλληλη για καρδιακούς! Στην τέταρτη περίοδο ο "δαφνοστεφανωμένος έφηβος" επέστρεψε από το -19 και έπειτα από τις δύο χαμένες βολές του - πρών παίκτη του Παναθηναϊκού - Ραμούνας Σισκάουσκας (με το σκορ στο 61-60 και έχοντας 9,7'' για τη λήξη), ο Παπανικολάου πήρε το ριμπάουντ, πάσαρε στον Σπανούλη, ο οποίος την κατάλληλη στιγμή μεταβίβασε την μπάλα στον Πρίντεζη και με τη χαρακτηριστική του κίνηση "πεταχτάρι" έδωσε το ευρωπαϊκό στον Θρύλο!

Την επόμενη χρονιά στο Final4 του Λονδίνου, η πειραιώτικη ομάδα συνάντησε πάλι τους Ρώσσους, αυτήν την φορά όμως στον ημιτελικό και έχοντας στον πάγκο της τον Γιώργο Μπαρτζώκα, αντί του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Εκεί, ο Θρύλος ξεμπέρδεψε με συνοπτικές διαδικασίες και δεν άφησε την ΤΣΣΚΑ να σηκώσει κεφάλι, παίρνοντας τη νίκη με 69-52. Στον τελικό ο Ολυμπιακός έριξε 100άρα στην Ρεάλ, κάνοντας το back2back με τρεις Ευρωλίγκες - πλέον - στην τροπαιοθήκη του. Το "London Calling" των Clash ως soundtrack, εν τέλει αποδείχτηκε γούρικο, καθώς ο Γιώργος Μπαρτζώκας έγινε ο πρώτος Έλληνας προπονητής που σήκωσε την Ευρωλίγκα (τουλάχιστον μέχρι σήμερα).

Ο εφιάλτης όμως για την ομάδα της Μόσχας... στον δρόμο για την κούπα δεν σταμάτησε εκεί. Την προηγούμενη χρονιά, οι δύο σύλλογοι κοντραρίστηκαν στον ημιτελικό του Final4 της Μαδρίτης. Το σύνολο του Γιάννη Σφαιρόπουλου - σε ένα δύσκολο ματς - επικράτησε 70-68 επί της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη (πρώην βοηθού του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό). Και αυτό συνέβη με τον τρόπο που μας έχουν συνηθίσει οι ερυθρόλευκοι τα τελευταία χρόνια... με συγκλονιστική ανατροπή.

Οι Ρώσσοι δεν μπορούν να ησυχάσουν από τις πολλές "σφαλιάρες" που έχουν δεχθεί από τους "Kill Bill", "Πρίντε" και τους υπόλοιπους παίκτες του Θρύλου, οι οποίοι την Παρασκευή στοχεύουν σε μία ακόμα νίκη απέναντι στην "Αρκούδα".