Την ευκαιρία να δουν ξανά το παλιό μπλε λεωφορείο που έκανε την ιστορική διαδρομή Καστέλλα –Πασαλιμάνι, αλλά και δύο κίτρινα τρόλεϊ, είχαν οι κάτοικοι του Πειραιά, που μαζί με τα στελέχη του ΗΛΠΑΠ μπήκαν στη «χρονοκάψουλα» και ξαναέκαναν ακόμα μία, κάπως ρετρό, μετακίνηση.  

Εκατοντάδες επισκέπτες κάθε ηλικίας βρέθηκαν χτες Κυριακή στο αμαξοστάσιο της πόλης και κάποιοι τυχεροί απόλαυσαν την κλασική παραλιακή διαδρομή, μέσα σε οχήματα που πλέον συναντάμε μόνο στις παλιές ελληνικές ταινίες.

Το παλιό μπλε λεωφορείο και τα δύο τρόλεϊ διέσχισαν την Καστέλλα και χωρίς στάσεις, κατέληξαν στο Πασαλιμάνι όπου κάποιοι από τους επισκέπτες θυμήθηκαν τα παλιά, κάποιοι άλλοι έμαθαν με ποιο τρόπο γινόντουσαν οι μετακινήσεις την προηγούμενη δεκαετία, όλοι τους όμως συναντήθηκαν με την ιστορία, συγκινήθηκαν και  χαμογέλασαν.

Μπήκαν στο εσωτερικό των οχημάτων για να δουν από κοντά τις θέσεις εισπρακτόρων τα μεγάλα τιμόνια τις σιδερένιες θέσεις. καθώς και τα διαφορετικού τύπου παράθυρα, τις χειρολαβές και όλα όσα συνέθεταν την ρετρό ατμόσφαιρα των παλαιών Μέσων Μεταφοράς.