Η βρετανική κοινή γνώμη συνεχίζει να είναι συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις, για την κάλυψη που έδινε την δεκαετία του '80, η Μάργκαρετ Θάτσερ, με προσωπική της μάλιστα παρέμβαση, ώστε να καταστείλει πληροφορίες και φήμες που ήθελαν έναν από τους Υπουργούς της, τον Σίριλ Σμίθ να είναι παιδόφιλος.

Ο Πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, δεσμεύτηκε ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί.

Η Θάτσερ δήλωνε εκείνη την περίοδο με βεβαιότητα πως ο Υπουργός της ήταν αθώος και δεν είχαν δικαίωμα να τον κατηγορούν, αφού ποτέ δεν είχε καταδικαστεί

Υπήρξαν ωστόσο πληροφορίες ότι ο υπουργός είχε κακοποιήσει αρκετά αγόρια στο σπίτι ενός πολιτικού του συμμάχου το 1982, ενώ τέσσερα χρόνια αργότερα ο ίδιος έψαχνε να βρει αγόρια έξω από έναν σιδηροδρομικό σταθμό και μάλιστα τον είχε εντοπίσει η αστυνομία.

Όπως αποκάλυψε πρόσφατα η εφημερίδα Observer η περίπτωση του Σμιθ δεν ήταν η μόνη καθώς, 114 φάκελοι με στοιχεία που ενέπλεκαν πολιτικούς σε παιδεραστία εξαφανίστηκαν. Τουλάχιστον 8 από αυτούς αφορούσαν διάσημα πρόσωπα του Γουέστμινστερ και πολιτικούς της Θάτσερ.

Το 1983 οι φάκελοι είχαν παραδοθεί από τον εκλιπόντα βουλευτή Τζέφρι Ντίκενς στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μετά την κάλυψή του από τη Θάτσερ ο Σίριλ Σμιθ συνέχιζε φυσικά να κακοποιεί παιδιά.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η "Σιδηρά Κυρία" είχε πει στον Υπουργό: "Πρέπει να "καθαρίσεις" με τις σεξουαλικές συνήθειές σου". Ωστόσο, ο Υπουργός αγνόησε προφανώς τις προειδοποιήσεις.

Ο βουλευτής των Εργατικών Tom Watson είπε: "Αν είναι αλήθεια αυτές οι εξαιρετικές αποκαλύψεις, τότε δημοσιοποιείται μία αξιοσημείωτη κατάσταση - τόσο πολύ, ώστε να είναι σχεδόν αδύνατο να τη φανταστεί κανείς".

Οι αποκαλύψεις έγιναν από έναν άντρα που γνώριζε για τις έρευνες που έκανε η Σκότλαντ Γιαρντ τη δεκαετία του 1980.