Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να φύγει από τη Μάλαγα με το 8ο φετινό «διπλό» (σ.σ. μένει στα 7- πέρσι είχε 8) και μετά από αυτό το αποτέλεσμα, τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα αναφορικά με τη θέση που θα καταλάβει. Την 2η θέση δεν μπορεί να την διεκδικήσει πλέον και καταλήγει στη Φενέρμπαχτσε, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη επί της Ζαλγκίρις Κάουνας την τελευταία αγωνιστική στο ΣΕΦ (Μ. Παρασκευή) καταλαμβάνουν την 3η θέση.

Βέβαια, σε περίπτωση ήττας των «ερυθρόλευκων» από τους Λιθουανούς, παίρνουν την 3η θέση στη βαθμολογία σε περίπτωση που κάνει η Ρεάλ το 2/2 στα παιχνίδια της, όπως και ο Παναθηναϊκός. Σε αυτό το σενάριο οι «πράσινοι» βγαίνουν 4οι και οι Μαδριλένοι 5οι.  

Συνεχίζει να υφίσταται όμως, μετά την ήττα στη Μάλαγα, το σενάριο για την 4η θέση. Αυτό «αναγράφει» πως ο Ολυμπιακός με ήττα από τους Λιθουανούς, με ήττα της Ρεάλ  με τη Μπάμπεργκ στη Μαδρίτη τελευταία αγωνιστική και με 2/2 του Παναθηναϊκού με Βαλένθια και Μιλάνο στην Ιταλία, παίρνει αυτός την 4η θέση και παίζει με τη Ρεάλ στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Δεν έχει πολλές πιθανότητες αλλά είναι υπαρκτό…

Να προσθέσουμε πως ο Ολυμπιακός, ύστερα από τρεις κερδισμένες παρατάσεις φέτος (με Φενέρμπαχτσε, με Ρεάλ και Παναθηναϊκό) έχασε για πρώτη φορά φέτος στο έξτρα πεντάλεπτο στη Μάλαγα.