Ο Βασίλης Σπανούλης, ο μύθος του ευρωπαϊκού μπάσκετ, συνεχίζει να γράφει ιστορία! Ο αρχηγός του Ολυμπιακού πέρασε πρώτος στις ασίστ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, αφήνοντας πίσω του τον Δημήτρη Διαμαντίδη που έχει 1,255 ασίστ σε 278 παιχνίδια. Ο Σπανούλης χρειάζονταν μόλις 4 ασίστ στο παιχνίδι με τη Μάλαγα, στο 272ο στην καριέρα του στην Ευρωλίγκα, για να περάσει στην πρώτη θέση του κορυφαίου πασέρ στην ιστορία της διοργάνωσης.  

Τα επιτεύγματά του; Μοναδικά… Ο ηγέτης του Ολυμπιακού είναι ταυτόχρονα ο 2ος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης με πάνω από 3.630 πόντους, πίσω από τον εμβληματικό Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ενώ βρίσκεται και στην 4η θέση των παικτών με τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στην Ευρωλίγκα, όντας μόλις ο 4ος που περνάει τα 400 εύστοχα και βρισκόμενος πίσω από τους Ναβάρο, Τεόντοσιτς και Μπαζίλε.

Επίσης, πέρα από το γεγονός ότι ο Σπανούλης είναι ο πρώτος όλων των εποχών σε εύστοχες βολές στην Ευρωλίγκα, βρίσκεται παράλληλα στην 9η θέση της διοργάνωσης στα… κλεψίματα (πάνω από 230) «παλεύοντας» με τον επίσης εν ενεργεία Ρούντι Φερνάντες.