Μια κοινωνική δράση με περιεχόμενο που εδραιώνει μια σχέση που ξεκίνησε πριν ενάμιση χρόνο, έκανε η ΝΟΔΕ Β Πειραιά σήμερα το μεσημέρι.

Πριν ενάμιση χρόνο στον αγιασμό και την έναρξη της σχολικής χρονιάς ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης που επισκέφτηκε πρωτη φορα το ειδικό Σχολείο Περάματος.

Σήμερα το πρωί, η ΝΟΔΕ Β ΠΕΙΡΑΙΑ και η ΔΗΜΤΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ, έδειξαν ότι δε ξέχασαν ούτε την επίσκεψη εκείνη και πιστοποίησαν ότι μια πραγματική σχέση χτίζεται σε βάθος χρόνου και το πραγματικό ενδιαφέρον εμπεδώνεται με πράξεις.

Έτσι λοιπόν το μεσημέρι με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΝΟΔΕ κ. Μιχάλη Λιβανού, του Προέδρου της ΔΗΜΤΟ Περάματος κ. Νεκτάριου Τζομπανάκη και της θεματικής Παιδείας κα Μαρίας Γαβριήλ, μαζί με στελέχη της τοπικής και της ΝΟΔΕ επισκέφτηκαν το ειδικό σχολείο Περάματος όπου τους υποδέχτηκε η Υπεύθυνη Προισταμένη του σχολείου κα Παυλάκη.

Μοιράστηκαν δώρα και γλυκά στα παιδιά , ενώ μαζί με τους εκπαιδευτικούς έγινε μια γόνιμη συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο. Η κα Παυλάκη επισήμανε ιδιαίτερα την έλλειψη προσωπικού και κυρίως εργοθεραπευτή και λογοθεραπευτή, τόνισε ότι η στελέχωση γίνεται με αναπληρωτές δασκάλους που αλλάζουν κάθε χρόνο.

Επισήμανε ότι η έλλειψη ειδικού νηπιαγωγείου προκαλεί απώλειες σε αριθμό παιδιών του σχολείου, και εξήγησε το πόσο σημαντικό έργο επιτελείται απο όλους τους διδάσκοντες με αποτελεσμα την ουσιαστική πρόοδο και ωφέλεια των παιδιών που πηγαίνουν στο σχολείο αυτό. Από τη μεριά του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Λιβανός ευχαρίστησε την κα Παυλάκη που τους έγινε η τιμή να τους δεχτεί και να δώσουν λίγο περισσότερη αγάπη από αυτή που καθημερινά εισπράττουν μέσα από το σχολείο και τους δασκάλους τους. Συνεχάρη την Υπεύθυνη και όλους τους διδάσκοντες για το εξαιρετικό έργο τους και δεσμεύτηκε πως θα είναι πάντα κοντά τους όταν και όπου μπορούν να βοηθήσουν και να φανούν χρήσιμοι στην προσπάθεια τους.

Στο τέλος της επίσκεψης τα παιδιά έδωσαν κάρτες με πασχαλινες ευχές που έφτιαξαν τα ίδια για τους επισκέπτες τους.