Απάντηση στον αναπληρωτή του Φώτη Κουβέλη έδωσε ο Πάνος Καμμένος, σχετικά με το κατά πόσο ο λόγος του για τους Έλληνες αξιωματικούς υπήρξε «υπερτροφικός»: Δικαιώθηκα για τα περί ομηρίας των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, δήλωσε στον ΑΝΤ1, ενώ ισχυρίστηκε ότι την ίδια ορολογία χρησιμοποίησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ορεστιάδα (γεγονός που δεν ισχύει, εδώ οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη), αλλά ότι αυτό είναι και το πνεύμα της παρέμβασης της ΕΕ στην Τουρκία.
«Την πολιτική του υπουργείου Εθνικής Άμυνας την χαράζω εγώ, σε πλήρη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Ο καθένας μπορεί να κάνει τα δικά του σχόλια, αλλά ο στόχος είναι να γυρίσουν οι δύο Έλληνες. Ο κ. Κουβέλης, για τον διορισμό του οποίου συμφώνησα και εγώ, έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες: για τα στρατιωτικά νοσοκομεία και την αμυντική βιομηχανία. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, συνεργαζόμαστε άριστα.»
Ο ίδιος είπε και πάλι ότι οι δύο Έλληνες είναι όμηροι, «διότι βρίσκονται έγκλειστοι σε μια φυλακή, χωρίς επί 26 ημέρες να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο, ενώ εκατοντάδες φορές τα τελευταία χρόνια, σε ανάλογες περιπτώσεις, στρατιώτες και από την Ελλάδα και από την Τουρκία επεστράφησαν μετά από συνεννοήσεις μεταξύ των διοικητών των μονάδων στην μεθόριο».
«Από την πρώτη στιγμή, που δεν έγινε εφικτή η συνεννόηση μεταξύ των ταξιάρχων, κατάλαβα ότι είναι κάτι πολύ σοβαρό και πρόκειται για ομηρία. Μιλάμε για Ευρωπαίους πολίτες. Δεν είναι Έλληνες, διότι είναι ευρωπαίοι στρατιωτικοί που φυλούν ευρωπαϊκά σύνορα και είναι και ΝΑΤΟικοί στρατιωτικοί» συμπλήρωσε.
Σχετικά με το μίνι τελεσίγραφο της ΕΕ προς τον Ερντογάν για επιστροφή των Ελλήνων έως το Πάσχα, ο κ. Καμμένος εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος, διευκρινίζοντας ότι δεν είναι απόλυτα πεπεισμένος για την απελευθέρωσή τους, φέρνοντας ως παράδειγμα Αμερικανό κρατούμενο στην Τουρκία.
Για το θέμα της ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι «εμείς θα προσπαθήσουμε να εμποδίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο την χρήση του όρου 'Μακεδονία' στην ονομασία της γειτονικής χώρας», ενώ ερωτηθείς αν αυτό μπορεί να σημάνει και αποχώρηση από την συγκυβέρνηση απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση, λέγοντας ότι η σύμπραξη των ΑΝΕΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε στην βάση συγκεκριμένων όρων και στόχων.
«Αν ωστόσο όλα αυτά γίνουν», προσέθεσε ο Πάνος Καμμένος, «εμείς, ως κυβερνητικός εταίρος, δεν θα συμφωνήσουμε να έρθει τέτοια συμφωνία στην Βουλή, κάτι που προϋποθέτει και την συμφωνία της ΝΔ, τότε θα δούμε ποιες θα είναι οι διαδικασίες» είπε ο κ. Καμμένος, συμπληρώνοντας: «Για να πέσει η κυβέρνηση πρέπει να το θέλουμε και εμείς και ο κ. Τσίπρας».
Για την αναφορά του πρωθυπουργού στην ονομασία «Gorna Makedonija» είπε ότι «αυτή είναι η άποψη του πρωθυπουργού», αναφέροντας ότι ο ίδιος είναι στο υπουργείο Άμυνας σε μια κυβέρνηση συνασπισμού με «κόκκινες γραμμές» από τους δύο εταίρους, οι οποίες γίνονται σεβαστές κάθε φορά από κάθε μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού».
Εξέφρασε, πάντως, την εκτίμησε ότι το «Σκοπιανό δεν θα έλθει ούτε πριν ούτε μετά τις εκλογές».