Βροχές και καταιγίδες στo βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στα κεντρικά περιμένουμε την Τετάρτη. Οι καταιγίδες θα είναι περισσότερες στα δυτικά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν εκ νέου τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ιδιαίτερα στη Νότια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία από 1 έως 12 βαθμούς, στα βόρεια και κεντρικά από 5 έως 18, στα δυτικά και νότια από 7 έως 17, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 19 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά οι μέγιστες έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 Μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις απογευματινές ώρες, ενώ από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με τάση σημαντικής ενίσχυσης τη νύχτα. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ, με σταδιακή σημαντική ενίσχυση από αργά το βράδυ. Στο Ιόνιο αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 Μποφόρ, αλλά το απόγευμα θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση και θα στραφούν σε βορειοανατολικούς μέτριους.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις με αυξημένες τις συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις σχεδόν ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 Μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς.

Ανάλογο σκηνικό στη Θεσσαλονίκη με νότιους ανέμους 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 16 βαθμούς.