Δύο παλοί καλοί γνώριμοι και φίλοι συναντήθηκαν στην Αρεόπολη της Μάνης για την επέτειο της 17ης Μαρτίου 1821 και ο λόγος για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρώην πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ και επιχειρηματία στην περιοχή του Πειραιά Γιάννη Κουλιζάκο που ως γνωστόν κατάγεται από τη Μάνη.

Ο Γιάννης Κουλιζάκος πολιτεύεται με τη Νέα Δημοκρατία στη Λακωνία και θέλησε να υποδεχτεί ο ίδιος τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Αρεόπολη όπου παρευρέθηκε για τις εκδηλώσεις για την επέτειο της 17ης Μαρτίου 1821.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκίνησε με κωδωνοκρουσία των εκκλησιών της Αρεόπολης, την επιμνημόσυνη δέηση και την καθιερωμένη δοξολογία στον ιστορικό Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεόπολης, χοροστατούντος του Τοποτηρητού της Ι.Μ. Μάνης, Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Στη συνέχεια στη θέση Κοτρώνι μετά το σύντομο χαιρετισμό του Δημάρχου κ. Π.Ανδρεάκου, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη. Ακολουθησε η αναπαράσταση της ορκωμοσίας των Μανιατών από τους μαθητές του Λυκείου της Αρεόπολης.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στην πλατεία «Αθανάντων» με την κατάθεση στεφάνων και την καθιερωμένη παρέλαση.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πετρόμπεη και παρακολούθησε την παρέλαση αναπήρων και θυμάτων πολέμου Ν. Λακωνίας, σχολείων, συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων. Στην παρέλαση συμμετείχαν όπως κάθε χρόνο και Κρητικοί που παρέλασαν με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

Στη συνέχεια έγινε ανακύρηξη του Προέδρου ως επίτιμου δημότη Μάνης, στο Γύθειο.