Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού, Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει η ΕΜΥ για την Πέμπτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 14 βαθμούς, στα βόρεια, κεντρικά και νότια από 5 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 18 βαθμούς, ενώ κατά τόπους στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς σχεδόν θυελλώδεις και τις βραδινές ώρες σε βορειοδυτικούς με μικρή εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς και ενισχυόμενοι σε θυελλώδεις, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 Μποφόρ, αλλά σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι 5 Μποφόρ, στρεφόμενοι γρήγορα σε δυτικούς με εντάσεις 7 έως 8 Μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν σημαντικά. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές με μικρή πιθανότητα καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.