Βροχές στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και από το μεσημέρι σε όλη τη χώρα προβλέπει η ΕΜΥ για τη Δευτέρα. Σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν από το μεσημέρι στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, και από το απόγευμα στην υπόλοιπη χώρα αλλά κυρίως στο Αιγαίο και στις παράκτιες προς αυτό περιοχές.

Η μεταφορά Αφρικανικής σκόνης θα συνεχιστεί στα νότια και στα κεντρικά τμήματα της χώρας.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 9 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 20, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 10 έως 18, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 19, και στην Κρήτη από 18 έως 28.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, σταδιακά όμως από το απόγευμα και από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ, όμως από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις που ίσως δώσουν ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και το μεσημέρι έως 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς.

Ανάλογο σκηνικό του  καιρού και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 12 βαθμούς.