Απορίες και εύλογα ερωτήµατα προκύπτουν από µια νέα πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετικά µε την προώθηση θετικών ρυθµίσεων απαλλαγής από σειρά φορολογικών µέτρων που αφορούν επένδυση στη Βόρεια Ελλάδα, στην οποία εµπλέκεται εταιρεία συµφερόντων του κ. Ιβάν Σαββίδη.
Ο λόγος για το νοµοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την αναθεώρηση της συµφωνίας µεταβίβασης του Οργανισµού Λιµένος Θεσσαλονίκης, που ψηφίστηκε αυτή την εβδοµάδα στη Βουλή µε τις κυβερνητικές ψήφους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ. ΕΛ. και το οποίο δείχνει να υπάρχει... «δράκος» στη συµφωνία µεταξύ του ελληνικού ∆ηµοσίου και του κοινοπρακτικού σχήµατος που απέκτησε τη διαχείριση του λιµανιού της Θεσσαλονίκης µέχρι το 2051.
Για όσους γνωρίζουν από τέτοιες ρυθµίσεις, πρόκειται για µια «λεόντειο» σύµβαση εις βάρος του ελληνικού ∆ηµοσίου, µε τον Ιβάν Σαββίδη να εµφανίζεται ωφεληµένος από τις κυβερνητικές επιταγές και απαιτήσεις. ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Το νοµοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας για την αναθεώρηση της συµφωνίας µεταβίβασης του ΟΛΘ ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 22 Φεβρουαρίου 2018.
Ωστόσο, µε τον νόµο αυτόν απαλλάσσεται, σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αρθρου 11 της συµφωνίας, η ακίνητη περιουσία η οποία µεταβιβάζεται για πώληση στον ΟΛΘ από την επιβολή ΕΝΦΙΑ, καθώς και κάθε άλλου φόρου ή τέλους που σχετίζεται µε την ακίνητη περιουσία. Σηµειώνεται ότι µε τη συµφωνία αυτή, στον ιδιώτη µεταβιβάζεται ακίνητη περιουσία συνολικής έκτασης 12.047,20 τ.µ.
*Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί το Σάββατο στα περίπτερα όλης της χώρας