Χειροτεχνίες για ενήλικες και παιδιά, αλλά και ένα δυνατό DJ set από τον Adrian Sherwood παρουσιάζει με δωρεάν είσοδο το Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Δημιουργίες με παρισινό αέρα

Με έμπνευση από τα διάσημα έργα του Γάλλου ζωγράφου Ανρί ντε Τουλούζ-Λοτρέκ μεταφερθείτε στο Παρίσι της belle epoque και με βάση το καλλιτεχνικό ρεύμα του μετα-ιμπρεσιονισμού, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δημιουργήστε τις πιο ξεχωριστές αφίσες, που εύκολα μετατρέπονται ακόμα και σε πρωτότυπες προσκλήσεις για αποκριάτικα πάρτι.

Τετάρτη 7/2, 6μ.μ.-7.30μ.μ., 7.30μ.μ.-9μ.μ. | για ενήλικες | Παιδικό Εργαστήρι

Ταξίδι στις 5 ηπείρους μαζί με τα παιδιά

Οι μουσικές, οι παραδόσεις αλλά και οι τοπικές ενδυμασίες από διαφορετικούς πολιτισμούς του κόσμου ενώνονται σε ένα δημιουργικό εργαστήριο για γονείς και παιδιά και γίνονται αφορμή για ξεχωριστές, πολύχρωμες δημιουργίες και κατασκευές.

Πέμπτη 8/2, 5.30μ.μ.-7.30μ.μ. | για παιδιά 1-3 ετών και τους γονείς τους | Παιδικό Εργαστήρι

Αποκριάτικη μάσκα DIY

Ξεχωρίστε στα φετινά αποκριάτικα πάρτι φορώντας μια χειροποίητη μάσκα που θα την έχετε κατασκευάσει μόνοι σας! Επιλέξτε τα υλικά σας, ακολουθήστε τις τεχνικές και τις συμβουλές της εικαστικού Μαργαρίτας Μυρογιάννη και δώστε μορφή στη φαντασία σας.

Παρασκευή 9/2, 6.30μ.μ.-9μ.μ. | για ενήλικες | Παιδικό Εργαστήρι

DJ set από τον Adrian Sherwood

Με πάνω από τριάντα χρόνια δυναμικής παρουσίας στη βρετανική dub και reggae σκηνή, ο Adrian Sherwood έρχεται στο ΚΠΙΣΝ καλεσμένος των SNFCC Sessions για μια ανοιχτή συζήτηση και ένα δυνατό DJ set σε punk, post-punk, bass και πειραματικούς ρυθμούς. Για το απαραίτητο warm up πριν από την συναυλία, διαβάστε την συνέντευξη που έδωσε αποκλειστικά στο «α» στο τεύχος της Πέμπτης 8/1.

Σάββατο 10/2, 7.30μ.μ.-8.30μ.μ ανοιχτή συζήτηση στον Πύργο Βιβλίων, 9μ.μ.-11μ.μ DJ set στον Φάρο

Οικογενειακό σαφάρι θησαυρού

Με οδηγό έναν χάρτη, γονείς και παιδιά καλούνται να ανακαλύψουν τους θησαυρούς του Πάρκου «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο ειδικά για τις απόκριες έχει μεταμορφωθεί σε ένα πολύχρωμο πάρκο θαυμάτων γεμάτο παιχνίδια και μουσικές.

Κυριακή 11/2, 10π.μ.-12.45μ.μ. | για γονείς και παιδιά 5-12 ετών | Ξέφωτο