Την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Σαλαμίνας ανακοίνωσε ο γνωστός δικηγόρος Γιώργος Θ. Παναγόπουλος. Σε μια συνάντηση με φίλους και υποστηρικτές του, στις  25   Ιανουαρίου, στο κατάμεστο καφέ του νησιού  Viento ο κ. Παναγόπουλος έκανε γνωστή στο πλήθος κόσμου την υποψηφιότητά του για   το αξίωμα   του   δημάρχου.  

Τον   κύριο   Παναγόπουλο   τίμησαν   με   την   παρουσία   τους δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι οργανώσεων και φορέων, αλλά το κύριο μήνυμα το έστειλε η μαζική προσέλευση των απλών πολιτών που στα χείλη τους διάβαζε κάποιος τις λέξεις «έφτασε η ώρα της αλλαγής».

Με την ομιλία του οι πολίτες έλαβαν μια πρώτη εικόνα  για τον ίδιο, τον υποψήφιο και  τις  γενικές συνιστάμενες  πάνω στις οποίες θα βασίζεται το πρόγραμμα του συνδυασμού του, που όπως γνωστοποίησε ο ίδιος θα φέρει το όνομα  «ΤΟ Ν.Η.Σ.Ι. ΜΑΣ» (Νέες Ημέρες Σύγχρονες Ιδέες).

Ο επιτυχημένος δικηγόρος δήλωσε διαρρήδην  ότι  έρχεται  για  να  ταράξει  τα  βαλτωμένα  νερά  του πολιτικού σκηνικού στο νησί και να δώσει τόπο στα νιάτα. Υποστήριξε πως γνωρίζει εκ   των   προτέρων   τα   πολλά   προβλήματα   που   αντιμετωπίζει   ο   δήμος   και   πως   με ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις, όχι με μαγικά ραβδιά, θα οδηγήσει τον τόπο σε μια αναπτυξιακή   τροχιά. 

Ιδιαίτερα   τόνισε   πως   «στην   προσπάθεια   που   θα   κάνει   ο συνδυασμός του για να αντιμετωπίσει χρόνιες παθογένειες του δήμου, επιθυμείτο κάθε πολίτη δίπλα του καθώς μόνο μέσω της κοινής προσπάθειας θα βελτιωθεί  η καθημερινότητά».   Συλλήβδην   έδωσε   έμφαση   στην   δημιουργία   υποδομών   που   θα διευκολύνουν   την   καθημερινότητα   του   Σαλαμίνιου   πολίτη   και   στην   ποιοτική τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Ο κύριος Παναγόπουλος μάλιστα δεν φαίνεται διατεθειμένος να χάσει πολύτιμο χρόνο, ρίχνοντας ευθύνες στους   προγενέστερους,   αλλά  τόνισε   ότι   «επιβάλλεται   να αφήσουμε πίσω μας τις άσχημες ημέρες για το νησί μας και να σκύψουμε ενωμένοι πάνω   από   τα   πραγματικά   προβλήματα   των  πολιτών». 

Είναι   βέβαιο   πως  τα  πρώτα μηνύματα για τον νέο υποψήφιο ήταν κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Επίσης είναι γνωστό ότι ο δρόμος είναι μακρύς και όχι στρωμένος με ροδοπέταλα, μένει να δούμε λοιπόν αν ο κύριος Παναγόπουλος θα υπερπηδήσει τα εμπόδια και θα κάνει το όραμά του πραγματικότητα.