Τί και εάν μειώνονται οι συντάξεις, τί και εάν καταρρέουν τα ασφαλτικά Ταμεία, τί και εάν είναι όλοι οι επιστημονικοί φορείς στους δρόμους για το ασφαλτικό νομοσχέδιο, τί και εάν οι αγρότες έχουν κλείσει τους δρόμους, τί και εάν οι άστεγοι "φυτρώνουν" καθημερινά σαν μανιτάρια, τί και εάν κλείνουν οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα το ένα μετά το άλλο, τί και εάν ο κόσμος πεινάει...

Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Τα πολιτικά κόμματα (βρέξει - χιονίσει) θα πάρουν τη "ζεστή" χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, δηλαδή τα χρήματα από τους φόρους που πληρώνουν οι φορολογούμενοι.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, υπέγραψε την υπ' αριθμ. 1971/2015 απόφαση με την οποία δίδονται στα κόμματα 4.520.600 ευρώ.

Πρόκειται για την α' δόση της  κρατικής οικονομικής ενίσχυσης του έτους 2016 προς τα πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς πολιτικών κομμάτων.

Η δαπάνη των 4.520.600 ευρώ θα καλυφθεί από τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, του οικονομικού έτους 2016.

Η απόφαση του κ. Κουρουμπλή φέρει ημερομηνία 21 Ιανουαρίου 2016 και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως με καθυστέρηση 5 ημέρων.