Απομονωμένα εμφανίστηκαν δύο από τα πιο ενεργά στελέχη του κόμματος του Πάνου Καμμένου κατά τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Ο λόγος για τον Ιωάννη Μοίρα και τον Γιώργο Ζησιμάτο. Ο πρώτος είναι περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά και πρώην Γενικός Γραμματέας του κόμματος,  ενώ ο δεύτερος, γνωστός και ως «βύσμα» του Πάνου Καμμένου, είναι Διευθυντής της Υπηρεσίας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του ΥΠΕΘΑ, (το χακί ΤΑΙΠΕΔ) και είναι «διπλοθεσίτης» αφού είναι παράλληλα και μέλος του Δ.Σ της εταιρείας Enterprise Greece, για την προσέλκυση επενδύσεων. Ο κύριος Ζησιμάτος αξίζει να αναφέρουμε πως στο παρελθόν ήταν και «τριπλοθεσίτης»  καθώς ήταν και μετακλητός υπάλληλος στο πολιτικό γραφείο του Πάνου Καμμένου.

Η παρουσία των δύο αυτών εκπροσώπων των ΑΝ.ΕΛ. που ήρθαν, είδαν και απήλθαν των εκδηλώσεων για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού δεν θύμιζε σε τίποτα άλλες παλαιότερες τότε που όλοι ήταν διαπρύσιοι κήρυκες  του αντιμνημονιακού αγώνα  κι αυτό γιατί ελάχιστοι ήταν εκείνοι που τους θυμήθηκαν και θέλησαν να τους χαιρετήσουν.  Η στροφή του κόμματος και η υπερψήφιση κάθε μνημονιακής δέσμευσης, ο κυβερνητισμός,  αλλά και οι επιθέσεις τους κατά στελεχών της οικογένειας του Ολυμπιακού τους κατέστησαν στον Πειραιά «persona non grata» κάτι που φαίνεται σε κάθε δημόσια παρουσία τους, αλλά και σε κάθε εκλογική αναμέτρηση κι αυτό γιατί και στις δυο περιφέρειες του Πειραιά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, από το 37.781 ψήφους που συγκέντρωσαν το 2012 έχασαν στις τις 26. 408 και τον Σεπτέμβριο του 2015 που έγιναν οι τελευταίες εθνικές εκλογές ‘ελαβαν μόλις 11.373

Ειδικότερα, στην μεν Α΄ Πειραιά, στις εκλογές του Μαΐου του 2012  οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ήταν τρίτο κόμμα με ποσοστό 12,55% και μόλις 5000 ψήφους λιγότερους από τη δεύτερη τότε Νέα Δημοκρατία, ενώ στις εκλογές του Ιουνίου που ακολούθησαν είχε μικρή μείωση κατά 2000 ψήφους. Λίγα χρόνια αργότερα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και του Ιανουαρίου του 2015 , ήρθε η απόλυτη καταστροφή, καθώς περιορίστηκε στις 6303 ψήφους τον Ιανουάριο  με ποσοστό μόλις 5,33%,  ενώ λίγου μήνες μετά το Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου συγκέντρωσαν  4310  ψήφους  και ποσοστό που με το ζόρι άγγιξε το 4,25%.  Όπως εύκολα συμπεραίνουμε τα ποσοστά του συρρικνώνονται από εκλογές σε εκλογές και το ιδιαίτερα εντυπωσιακό είναι ότι το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ. έχασε στον Πειραιά σε λίγο χρόνο τους μισούς τους μισούς σταυρούς, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία αν συνυπολογίσουμε πως αυτό έγινε όσο ήταν στην αντιπολίτευση.

Αυτό οφείλεται βέβαια σε μεγάλο βαθμό όμως και στην αποχώρηση του Παναγιώτη Μελά, από τους ΑΝ.ΕΛ.  το 2014, αλλά και στη «μεροληπτική αξιοποίηση» που τυγχάνει να είχαν κάποια από τα στελέχη του κόμματος όπως ο Γιώργος Χριστοφορίδης ο οποίος είναι εκδότης της εφημερίδας «Το Χωνί» και από εκεί που κάποτε έσκιζε δημόσια το μνημόνιο… σήμερα αποτελεί ένα ακόμα γρανάζι στον κυβερνητικό μηχανισμό που ψηφίζει όλα τα δυσβάσταχτα μέτρα την ίδια στιγμή που εκείνος λαμβάνει κανονικά το μισθό του διορισμένου μετακλητού υπαλλήλου στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Αντιστοίχως, στις εκλογές του Μαΐου του 2012 οι ΑΝ.ΕΛ. ήταν δεύτερο κόμμα  στη Β΄ Πειραιά με 22.423 ψήφους και ποσοστό 12,40%. Στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 το κόμμα του Πάνου Καμμένου έλαβε 16.294 και ποσοστό 9,35% ψήφους, ακολούθως στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 έλαβε 9,927 ψήφους και ποσοστό 5.5 %, ενώ στις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015  συγκέντρωσε 7.063 ψήφους με το ποσοστό του να κατρακυλάει και σε αυτή την περίπτωση στο 4,7%, εκλέγοντας έναν Βουλευτή τον Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος έχει διαφοροποιηθεί σε πολλά ζητήματα από την κεντρική γραμμή του κόμματος του και τα όσα αποφασίζει ο  Πάνος Καμμένος, μη συμμετέχοντας ουσιαστικά σε έναν πόλεμο λάσπης, στον οποίον έχει καταφύγει ο ΥΠΕΘΑ κατά παραγόντων του Πειραιά αλλά και της ομάδας σύμβολο της πόλης τον Ολυμπιακό, όπως και σε θέματα που άπτονται της πολιτικής του καταγωγής όπως η νομική αναγνώριση  φύλου που έφερε ο ομογάλακτος συγκυβερνήτης του Πάνου Καμμένου και πρωθυπουργός της χώρας  Αλέξης Τσίπρας.

Γίνεται λοιπόν ευλόγως αντιληπτό, ειδικά μετά τις συντονισμένες επιθέσεις του Πάνου Καμμένου, αλλά και της κυβέρνησης κατά της οικογένειας του Ολυμπιακού, του Δήμαρχο της πόλης και πρόεδρου της ομάδας  κ. Μώραλη, αλλά και κατά του εφοπλιστή Ευ. Μαρινάκη ότι ο Πειραιάς δύσκολα θα δώσει στους ΑΝ.ΕΛ. ποσοστό που θα ξεπερνάει το 3% στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν. Αν σε  όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και την υπερψήφιση αρκετών νομοσχεδίων που φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίζουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στα οποία η Μητρόπολη του Πειραιά έχει αντιδράσει δημόσια, τότε εύκολα συμπεραίνουμε πως το ψηφοθηρικό έργο για τους υποψηφίους στην περιοχή του Πειραιά θα είναι ακόμα πιο δύσκολο από όσο φαίνεται σήμερα. Κι αυτό είναι κάτι που αντιλήφθηκαν ήδη οι κύριοι Μοίρας και Ζησίματος.