Με το που πατήσει κάποιος το πόδι του στο εξωτικό στέκι του Πειραιά CHE Cocina το οποίο βρίσκεται επί της οδού Καραΐσκου θα συναντήσει τη μοναδική Φρίντα Κάλο να στέκεται αγέρωχη στα δεξιά του και με το επιβλητικό της στυλ να καπνίζει και να τον κοιτάει. Αυτό ασφαλώς και δεν έγινε τυχαία, καθώς το ταπεραμέντο αλλά και τα πινέλα της Φρίντα ταιριάζουν με την ψυχοσύνθεση και την ιδιοσυγκρασία του λατινοαμερικάνικου μαγαζιού που φέρνει καθημερινά κόσμο στον Πειραιά.

Για όσους δεν γνωρίζουν η Φρίντα Κάλο ήταν ίσως η κορυφαία Μεξικάνα ζωγράφος που στα έργα της κυριάρχησαν τα έντονα χρώματα. Το στυλ που χρησιμοποίησε και την καθιέρωσε είναι επηρεασμένο από τους πολιτισμούς που αναπτύχθηκαν στο Μεξικό αλλά φαίνεται να έχει δεχτεί και επίδραση Ευρωπαϊκών ρευμάτων στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο Ρεαλισμός, ο Συμβολισμός και ο Υπερρεαλισμός.  Αρκετά έργα της είναι αυτοπροσωπογραφίες, μέσα από τις οποίες εκφράζεται ο προσωπικός πόνος και η σεξουαλικότητά της.

 Ενώ όσον αφορά την προσωπική της ζωή η Φρίντα Κάλο παντρεύτηκε το 1929 τον Μεξικάνο τοιχογράφο Ντιέγκο Ριβέρα, με τον οποίο μοιράζονταν τις ίδιες πολιτικές απόψεις αλλά και το ίδιο χαρτονόμισμα… Κι αυτό γιατί το 2010, η κυβέρνηση του Μεξικού, σε αναγνώριση της συνεισφοράς της Φρίντα Κάλο αλλά και του Ντιέγκο Ριβέρα απεικόνισε τα πρόσωπά τους στις δύο όψεις του χαρτονομίσματος των 500 πέσος, στην έκδοση για τον εορτασμό της 200ής επετείου της ανεξαρτητοποίησης της χώρας και της 100ής επετείου της Μεξικανικής Επανάστασης.

Αυτά ήταν λίγα για την Φρίντα Κάλο η οποία με τη ζωή της και το έργο σημάδεψε τη χώρα του Μεξικό, στο βίντεο που ακολουθεί και επιμελήθηκε η ομάδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης του CHE Cocina θα δούμε τον τρόπο με τον οποίο φτιάχτηκε η Φρίντα Κάλο εδώ στον Πειραιά 

CHE Barra y Cocina Sudamericana - Making of Frida from Pavlos Ventouris on Vimeo.