Κατώτερο των περιστάσεων ήταν το πολυαναμενόμενο debate μεταξύ των δύο πολιτικών αρχηγών Αλέξη Τσίπρα και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

Αν και οι διάλογοι ήταν πιο ζωντανοί και πιο άμεσοι από την… άνευρη τηλεοπτική αναμέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας, οι πολίτες τελικά αρκέστηκαν σε γενικόλογες τοποθετήσεις και σε χιλιοειπωμένες πολιτικές θέσεις.

Από την τηλεμαχία Τσίπρα- Μεϊμαράκη δεν έλειψαν και τα… ευτράπελα.

Λίγο πριν ξεκινήσει η ζωντανή μετάδοση του debate εισήλθαν οι φωτογράφοι στο studio για να απαθανατίσουν το γεγονός. Ωστόσο οι δύο αρχηγοί δεν κατάφεραν να χαιρετηθούν δια χειραψίας καθώς ήταν «καλωδιωμένοι» και δεν έφταναν ο ένας τον άλλο!

Το highlight της τηλεοπτικής αναμέτρησης αναμφισβήτητα ήταν το παράπονο του Βαγγέλη Μειμαράκη ότι ο σκηνοθέτης τον δείχνει πιο κοντό από τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα εξερχόμενος από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε με έμφαση ότι η νέα Διοίκηση της ΕΡΤ, έκανε αβανταδόρικα πλάνα στον Αλέξη Τσίπρα, με αποτέλεσμα να δείχνει ο ίδιος πιο κοντός!

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι την παράσταση έκλεψαν οι διαφωνίες περί ύψους και το όποιο παρασκήνιο της πολυσυζητημένης τηλεμαχίας,  από την ουσία του debate που είναι η ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις των δύο διεκδικητών, αν μη τι άλλο θα έπρεπε να προβληματίσει...