Σε ένα όμορφο και άκρως γιορτινό απόγευμα στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός ικανοποίησε τον κόσμο του και έκανε το χρέος του και με το παραπάνω απέναντι στον Πανιώνιο, ολοκληρώνοντας το 2017 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Επικράτησε του Πανιωνίου με 87-65, για την 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, με τον Χόλις Τόμπσον να είναι καυτός και να κάνει προσωπικό ρεκόρ πόντων με τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά να μην λείπει και το απρόοπτο και πάλι με τον Μπράιαν Ρόμπερτς να αποκομίζει πρόβλημα στον αριστερό δικέφαλο.  

«ΚΛΕΙΔΙ»: Όταν στο 2ο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» έσφιξαν την άμυνά τους και ανέβασαν σε ένταση και συγκέντρωση τα πάντα απλοποιήθηκαν. Κράτησαν στους 6 πόντους τον Πανιώνιο στο 3ο δεκάλεπτο, τη στιγμή που στο πρώτο μέρος είχαν δεχθεί… 45 πόντους, αρκετούς μέσα στο ζωγραφιστό (20) και από αιφνιδιασμούς (8). 

MVP: Ο Χόλις Τόμπσον ήταν «καυτός» και τα… έσταζε με κάθε τρόπο. Από τα 6.75μ. με ντράιβ, με ωραίες ενέργειες. Το ήθελε, το επιζητούσε και αποζημίωσε και τον κόσμο που απέσπασε το χειροκρότημά του. 24 πόντους που σημαίνει προσωπικό ρεκόρ πόντων με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις. 

ΟΣΚΑΡ Β΄ΡΟΛΟΥ: Στον Γιώργο Μπόγρη που πέτυχε 11 πόντους αλλά και στον Βασίλη Σπανούλη που μοίρασε 11 ασίστ. 

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: 14/34 τρίποντα είχε ο Ολυμπιακός που πήρε και 45 ριμπάουντ έναντι των 27 του Πανιωνίου. 

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Ο Βαγγέλης Σακελαρίου δεν κατάφερε να βοηθήσει όσο μπορούσε και ήθελε καθώς ήταν αρκετά άστοχος ενώ έκανε και μπόλικα λάθη. 

Η ανάλυση του αγώνα… 

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε δυναμικά στο ματς και ιδιαίτερα… καυτός. Με τρία τρίποντα από Γουίλτζερ (2) και Ρόμπερτς αλλά και δύο καλάθια του Μπόγρη, από «πικ εν ρολ» με τον Σπανούλη, προηγήθηκε με 13-0 αρχικά ενώ στη συνέχεια το κρεσέντο συνεχίστηκε από Τολιόπουλο (πέρασε δίπλα στον Σπανούλη) και Τόμπσον, με τον Μπόγρη και πάλι, από επιθετικό, να γράφει το 22-9.

Κάπου χαλάρωσαν αμυντικά στην άμυνα στη συνέχεια, ο Πανιώνιος βρήκε πόντους στο ανοικτό γήπεδο και από τον Κράβιτς στη ρακέτα, με το 1ο δεκάλεπτο να ολοκληρώνεται με 26-20 με τρίποντο του Τσούπκβιτς στην εκπνοή. 

Στο 2ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός κυκλοφόρησε πολύ ωραία τη μπάλα, ο Στρέλνιεκς ευστόχησε σε σουτ ωστόσο στη συνέχεια ο Μακλίν έκανε αντιαθλητικό στον Κράβιτς και οι «κυανέρυθροι» έβρισκαν λύσεις μέσα στη ρακέτα των «ερυθρόλευκων» με αποτέλεσμα να τον έχουν από κοντά (30-26) και να αναγκάσουν τον Σφαιρόπουλο να πάρει τάιμ άουτ. Ο Παπαπέτρου επέστρεψε με τρίποντο ωστόσο ο Κράβιτς είχε αναστατώσει τους «ερυθρόλευκους» κάτω από το καλάθι (11 πόντους). Ο Σφαιρόπουλος μάλιστα σε μία φάση εξοργίστηκε με την ευκολία που σφύριζαν φάουλ στους Πειραιώτες φωνάζοντας «αυτοί κυνηγάνε και τους έχεις δώσει 40 φάουλ». Ο Τόμπσον στη συνέχεια έκανε ζημιά στον πανιώνιο ενώ καλή δημιουργία με πάσα έξω είχε ο Παπαπέτρου, ωστόσο πίσω υπήρχαν θέματα. Ο Πανιώνιος είχε από κοντά με 39-35 έχοντας πετύχει 20 πόντους μέσα στ ρακέτα, ενώ από τα λάθη του Ολυμπιακού πήραν και τον 8ο πόντο τους από αιφνιδιασμό για το 41-41 με τον Δίπλαρο. Η αντίδραση κάπου εκεί επιβάλλονταν και ήρθε με τρίποντα των Γουίλτζερ και Τόμπσον (9/19 συνολικά ο Ολυμπιακός, 3/4 ο Χόλις) αλλά και γκολ φάουλ του Μακλίν για το 50-43, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με 50-45 (24-25 επιμέρους). 

Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν με μεγαλύτερη ένταση και συγκέντρωση στο 3ο δεκάλεπτο τρέχοντας ένα επιμέρους 11-2 (61-47), με τον Παπανικολάου να πετυχαίνει 7 πόντους (άποντος στο πρώτο μέρος) κα τους Γουίλτζερ –Στρέλνιεκς να συνεισφέρουν κι αυτοί επιθετικά. Η άμυνα λειτουργούσε καλύτερα και Στρέλνιεκς με τρίποντο αλλά και Μακλίν με γκολ φάουλ ανέβασαν στο 67-48. Το 3ο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 70-51 (20-6 επιμέρους) με τρίποντο του Τόμπσον (18 πόντους) αλλά και… 11 ασίστ του Σπανούλη. 

Ο Τολιόπουλος ξεκίνησε στο 4ο δεκάλεπτο με καλάθι και ασίστ στον Μπόγρη ωστόσο ο Τόμπσον δεν σταματιόνταν. Με 2 τρίποντα ακόμα (6/8 αυτός και συνολικά 14/32 ο Ολυμπιακός), ο Τόμπσον έκανε το 83-57 και παράλληλα σημείωσε ρεκόρ πόντων με τον Ολυμπιακό σε Α1 αλλά και Ευρωλίγκα καθώς έφτασε στους 24 πόντους. Τελικό σκορ 87-65 με τον κόσμο να χειροκροτεί κατενθουσιασμένος την ομάδα!