Αποτελεί σίγουρα ένα από τα παιχνίδια που δεν μπορείς να προδικάσεις ποιος θα είναι ο τελικός νικητής. Η Ζαλγκίρις παίζει το πιο πειθαρχημένο μπάσκετ της διοργάνωσης. Οι παίκτες είναι στιγμές που θυμίζουν… ρομπότ στα plays του Γιασικεβίτσιους, υπερκαλύπτοντας σε τεράστιο βαθμό την έλλειψη του ταλέντου τους. Από τις πιο «fun to watch» ομάδες της Ευρωλίγκας, με σεμιναριακές αποστάσεις στο παρκέ, που βασίζει πολλά στο παιχνίδι της στη δουλειά, που προέρχεται και από το DNA των Λιθουανών, οι οποίοι ζουν για το μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός αυτήν στην στιγμή φέρνει κατά πολύ στη Ζαλγκίρις, με μία ειδοποιός διαφορά. «Τρέφεται» από την άμυνά του και θα πεθάνει για μία κατοχή. Από εκεί ξεκινούν τα πάντα.

Εν αντιθέσει με τους γηπεδούχους την Πέμπτη στο Κάουνας, που στηρίζονται στα μετόπισθέν τους, όμως επικεντρώνονται στην εντυπωσιακή τους προσήλωση από τα 6,75μ. και τον αλτρουισμό που δείχνουν (19 και κάτι ασίστ ανά παιχνίδι). Ομάδα ρυθμού που εάν τις το επιτρέψεις, ειδικά στη Zalgirio Arena, έχει τη δυνατότητα να… ασελγήσει επάνω σου.

Όλα καλά και όλα ωραία τα παραπάνω. Και σίγουρα το τεχνικό τιμ μπορεί να επικεντρωθεί στο  πώς να κερδίσει το αντίπαλο, βρίσκοντας τις αδυναμίες των Λιθουανών. Τι δεν μπορεί να ελέγξει η ομάδα του Πειραιά; Τους τραυματισμούς…

Από την άλλη και προς... απογοήτευση του Φελίπε Ρέγιες, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που έχει πραγματοποιήσει τις μεγαλύτερες υπερβάσεις στη φετινή Ευρωλίγκα. Με ένα μπάτζετ αρκετά χαμηλό, με 21 τραυματισμούς σε διάστημα 108 ημερών, οι «ερυθρόλευκοι» είναι αυτήν την στιγμή στην κορυφή της Ευρωλίγκας.

Με την μαγκιά τους και την άμυνα που βασίζουν σε μεγάλο βαθμό το πλάνο τους και την φιλοσοφία τους.

Από το πρωί παρατηρώ μία τάση από τον κόσμο του Ολυμπιακού που λέει «ας το χάσει το ματς με τη Ζαλγκίρις. Εμένα δεν με ενοχλεί. Εξάλλου έχουμε απουσίες και αυτή είναι σε φοβερή κατάσταση». Μωρέ  αυτούς τους θεοπάλαβους με τα «ερυθρόλευκα» τους ρωτήσατε; Δηλαδή πιστεύει κανείς ότι ο Παπανικολάου ας πούμε, θα μπει στο παρκέ και δεν θα θέλει να… δαγκώσει λαρύγγια; Το ότι ο Σπανούλης δεν θα παίξει στο ματς και για τον Μάντζαρη και για τον Πρίντεζη ή το ότι ο Παπαπέτρου θα έχει ως στόχο, το τρίτο φοβερό του συνεχόμενο παιχνίδι ως πάουερ φόργουορντ της ομάδας;

Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου ειλικρινά ιντριγκάρονται όταν αγωνίζονται με προβλήματα. Κανείς δεν θέλει να έχει απουσίες και εννοείται πως αυτό δεν επιδιώκεται από κανέναν, όμως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μάθει να ζουν υπό αυτήν την πίεση.

Που εντέλει γίνεται πίεση για τον αντίπαλο, όπως την… πάτησε και η ΤΣΣΚΑ που πίστευε πως θα ήταν εύκολη λεία ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ απέναντί της. Δεν επηρεάζεται το συγκρότημα του Σφαιρόπουλου από τους τραυματισμούς. Μοιάζει λες και διαθέτει το μέταλλο για να προσπεράσει και αυτούς.

Εν κατακλείδι, ο Θρύλος θα προσπαθήσει για μία ακόμα υπέρβαση φέτος στην Ευρωλίγκα. Δεν συμβιβάζεται με την ήττα και θα μονομαχήσουν άπαντες για τη 12η νίκη τους στη διοργάνωση. Σε ένα γεμάτο γήπεδο, το οποίο για πρώτη φορά την περίοδο που διανύουμε γεμίζει.

ΥΓ. Πέρσι την παράσυρε ο Πρίντεζης και ο Μπιρτς. Λέτε φέτος να είναι ο Σπανούλης και ο ΜακΛιν;

ΥΓ2. Χρωστάει ένα καλό παιχνίδι ο Ρόμπερτς. Όπως θα ήθελα πολύ να δω μαζί τον  Στρέλνιεκς μαζί με τον αρχηγό. Να δημιουργούν ρήγματα στην κακή άμυνα των γηπεδούχων και να εκτελούν κατά ριπάς.

ΥΓ3. Κέρδισε με καλή επίθεση (ΤΣΣΚΑ). Κέρδισε με καλή άμυνα (Εφές). Τώρα απέναντι σε μία κοντρολαρισμένη ομάδα όπως η Ζαλγκίρις; Πως θα την κερδίσει; Αυτό και αν έχει ενδιαφέρον. Περισσότερα τις επόμενες ώρες…

Πηγή: gavros.gr