Με τρεις βασικές  απουσίες-τέσσερις αν προσθέσουμε και τον Δημήτρη Αγραβάνη- ο Ολυμπιακός αναχώρησε για το Κάουνας και το παιχνίδι της Πέμπτης με την Ζαλγκίρις Κάουνας για την 15η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Πριν την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού από το «Ελ. Βενιζέλος» με πτήση τσάρτερ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε όπως συνηθίζει για το παιχνίδι με την λιθουανική ομάδα (9-5) αλλά και για τις σημαντικές απουσίες που έχει να αντιμετωπίσει λέγοντας μάλιστα πως έχει ετοιμάσει κάποια ειδικά σχήματα για να καλυφθούν οι ανάγκες. 

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού λοιπόν είπε αρχικά πως «οι διακοπές έχουν τελειώσει προ καιρού για μας. Το παιχνίδι με την Ζαλγκίρις είναι και κρίσιμο και δύσκολο. Η ομάδα του Γιασικεβίτσιους έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα ως τώρα και το έργο μας θα είναι δύσκολο. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να εφαρμόσουμε το πλάνο μας. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε σε άμυνα και επίθεση και δεν πρέπει να μας επηρεάσει η ατμόσφαιρα που θα συναντήσουμε στο γήπεδο». 

Για τις απουσίες των Μάντζαρη, Μιλουτίνοφ και Πρίντεζη ανέφερε πως «πάμε χωρίς τρεις βασικούς παίκτες μας, τρεις παίκτες πολύ έμπειρους, ωστόσο διαθέτουμε κι άλλους εγνωσμένης αξίας. Πιστεύω σε όλο το ρόστερ του Ολυμπιακού και με κάποια σχήματα που έχουμε ετοιμάσει, θεωρώ ότι θα καλύψουμε τα κενά που έχουν προκύψει». 

Ερωτηθείς για την προσθήκη του Μπένο Ούντριχ στην Ζαλγκίρις απάντησε ότι «πρόκειται για έναν ποιοτικό παίκτη, αν και δεν ξέρουμε ούτε αν θα παίξει, ούτε σε τι κατάσταση είναι. Τον έχουμε… δουλέψει, πάντως, στο scouting και είμαστε προετοιμασμένοι, αν αγωνιστεί». 

Για την Ζαλγκίρις σαν σύνολο είπε ότι «έχουν διακριτούς ρόλους, ξέρουν τι πρέπει να κάνουν κάθε φορά στο παρκέ. Είναι μία πολύ μαχητική ομάδα, δεν τα παρατάει ποτέ και στην επίθεση παίζει πάντα με κατευθύνσεις και πλάνο. Θέλουμε να μπλοκάρουμε τον τρόπο παιχνιδιού της και να διαβάσουμε την άμυνά τους σωστά».

Σε ερώτηση σχετική με την δύναμη της έδρας, απάντησε: «Η έδρα είναι θερμή και θορυβώδης. Δεν πρέπει να αφήσουμε να μας επηρεάσει αυτό. Δεν πρέπει με τίποτα να χάσουμε την συγκέντρωσή μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να διαβάσουμε με καθαρό μυαλό και να είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε σωστά την κάθε στιγμή».

Όταν του ζητήθηκε να κάνει έναν απολογισμό για την έως τώρα πορεία των «ερυθρολεύκων» στην Ευρώπη, ξεκαθάρισε: «Δεν θέλω να κάνω απολογισμούς. Είναι πολύ νωρίς. Ξέρουμε καλά πως η Ευρωλίγκα είναι τόσο απαιτητική που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χάσεις 3-4 παιχνίδια στην σειρά και να αλλάξουν τα δεδομένα. Δεν χρειάζεται να σχολιάζουμε τι έχει γίνει ή τί θα γίνει. Εγώ κοιτάω μόνο το παρόν. Το ίδιο κάνουν και οι παίκτες μου. Ίσως να μπορέσουμε να κάνουμε έναν μίνι απολογισμό όταν τελειώσει η κανονική περίοδος».

Πηγή: gavros.gr