Η Πόλη είναι δική του, τού ανήκει… Είναι αγαπημένη η Κωνσταντινούπολη και ο Ολυμπιακός δεν διαπραγματεύεται τίποτα λιγότερο από τη νίκη. Πέρασε ξανά, αυτή τη φορά από την ευρωπαϊκή πλευρά, μην λυγίζοντας ούτε από κόπωση, ούτε από τραυματίες, από την Εφές που ήθελε να ξεφύγει από το 3-10 και να ζευγαρώσει τις νίκες της στο γήπεδό της καθώς είχε κερδίσει μόνο τη Μιλάνο. Την είδε να περνάει μάλιστα και μπροστά με 52-49 και 54-50, ωστόσο Παπαπέτρου και Σπανούλης με τρίποντα αλλά και καθοριστικό επιθετικό ριμπάουντ, ο Ολυμπιακός πήρε πανάξια τη νίκη με 61-58, φτάνοντας στο 11-3 στην Ευρωλίγκα με το 5ο του διπλό φέτος. 

Το αποκορύφωμα; Το απόλυτο και στην 3η διπλή εβδομάδα της Ευρωλίγκας. Μετράει 6/6 πλέον και συνεχίζει… Ξεκουράζεται τώρα, γυρνάνε Μιλουτίνοφ και Πρίντεζης και πάει Κάουνας για την Ζαλγκίρις.    

«ΚΛΕΙΔΙ»: Ο Βασίλης Σπανούλης. Αυτός αλλάζει το παιχνίδι του Ολυμπιακού, αυτός το κατευθύνει, αυτός αποφασίσει. Η Εφές πήγε στην ενέργεια, ήθελε να τρέξει, πήγε στη δύναμη στο τέλος με τον Στίματς αλλά ο Ολυμπιακός απάντησε με το «μυαλό» και τη δεινότητα του Σπανούλη. Ασίστ στον Παπαπέτρου, δικό του τρίποντο… 

MVP: Ο Τζαμέλ Μακλίν. Εμφανέστατα κουρασμένος, φαίνονταν ακόμα και στα «σκριν», αλλά δούλεψε έτσι ώστε όχι μόνο να μην ζημιώσει την ομάδα αλλά και σε καίρια σημεία να κάνει το παραπάνω.

ΟΣΚΑΡ Β΄ ΡΟΛΟΥ: Στον Ιωάννη Παπαπέτρου. Αμυντικά άγγιξε το τέλειο, σε προσωπικές μάχες ενώ έδινε βοήθειες και πάνω στον Στίματς. Επιθετικά δεν του μπήκαν τα σουτ αλλά όταν χρειάστηκε, όταν κρίνονταν το ματς σηκώθηκε από τη γωνία και… μπουμ!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ: Λίγα τα επιθετικά, μόλις 4, ενώ η Εφές ισορρόπησε τα ριμπάουντ, ωστόσο σε ένα τέτοιο κλειστό ματς, μία λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Αυτό ήταν ένα επιθετικό ριμπάουντ. Μετά τις βολές του Μακόλουμ ο Σπανούλης σούταρε δύσκολα, δεν έφτασε αλλά ο Παπαπέτρου μάζεψε και η μπάλα κατέληξε στον Μακλίν και κατοχή στον Ολυμπιακό.  

ΣΕ ΚΑΚΗ ΜΕΡΑ: Δεν ήταν στη μέρα του ο Στρέλνιεκς. Τελείωσε με -2 ranking και 0/5 σουτ. Έβγαλε 3 ασίστ, αλλά δεν έκανε λάθος.   

Η ανάλυση του αγώνα…

Οι «ερυθρόλευκοι» τώρα, δεν πάτησαν καλά το παρκέ του «Σινάν Ερντέμ» καθώς σπατάλησαν τις 4 από τις πρώτες 5 επιθέσεις τους. Δεν βγήκαν συνεργασίες με τον Μπόγρη, έκαναν 3 λάθη χάνοντας και αιφνιδιασμό (3 κλεψίματα η Εφές) ενώ η Εφές μπροστά έκανε το λογικό: Στόχευσε τον Μπόγρη με τον Στίματς για το αρχικό 4-0. Κάπου συνήλθαν, ηρέμησαν το παιχνίδι τους με προφανή στόχο βέβαια να τρέξουν με κάθε ευκαιρία και ο Ρόμπερτς με 4 πόντους αλλά και ο Γουίλτζερ από την αδύναμη πλευρά, έτρεξαν ένα 7-0 σερί για το 4-7. 

Με τον Μπόγρη μπροστά, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να στοχεύσει, έχασε για 2η φορά τη μπάλα από τα χέρια, ενώ δέχτηκε καλάθι από τον Σίμον, ωστόσο ο Σπανούλης είχε πάρει τη… μπαγκέτα του και έκανε το παιχνίδι του. Τρίποντο από τα 7 μέτρα, πάσα κάτω από τα πόδια αντιπάλου στον αιφνιδιασμό στον Γουίλτζερ και ο Ρόμπερτς, επιθετικός και με πρωτοβουλίες, τρίποντο για το 7-15 και το 8-0 σερί των Πειραιωτών. Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να πιέζει, έκλεψε μπάλα και ο Τόμπσον αύξησε στο 10-0 το σερί των «ερυθρόλευκων» ενώ Μάντζαρης και Μακλίν έκλεψαν ξανά αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν για να κλείσει το 1ο δεκάλεπτο με 9-17. 

Ο Ολυμπιακός είχε εμφανέστατα φτιάξει τις αποστάσεις του στην επίθεση, κυκλοφόρησε ωραία για το τρίποντο του Τόμπσον, ενώ ο ίδιος με ντράιβ στη συνέχεια ανέβασε σε 14-22, ωστόσο αμυντικά είχε αποδιοργανωθεί ή καλύτερα, η Εφές κτύπησε με τα δυνατά της κομμάτια. Ο Μπράουν ξεκίνησε να παίρνει πρωτοβουλίες, Σίμον και Άνταμς πήγαν σε ντράιβ διαβάζοντας σωστά στο «ένας με έναν» και το 20-24 ήταν γεγονός… Ο Μακλίν ήταν φανερά κουρασμένος, δεν έπαιρνε προσπάθειες από κάτω αλλά προστάτευε τη μπάλα και την έβγαζε έξω, το τρίποντο δεν έμπαινε (2/13) και ο Άνταμς στον αιφνιδιασμό, καθώς ήταν φανερή η επιδίωξή τους πλέον μείωσε σε 22-24.   

Ο Παπαπέτρου έσπασε το ρόδι από τα 6.75μ. ενώ με την είσοδο των Παπανικολάου και Σπανούλη στο παρκέ, ο Ολυμπιακός έβγαλε «μις ματς» στο «πικ εν ρολ» με τον Μακλίν να κτυπάει τον Ντράγκιτς δύο φορές για το 24-31. Έβγαλε και πάλι αιφνιδιασμό η Εφές (1/9 τρίποντα από την άλλη), αλλά το επιμέρους –«απάντηση» του Ολυμπιακού ήταν 2-9 για το 24-33, με τον Παπανικολάου να κτυπάει από τον διάδρομο για το λέι απ. Η Εφές επέμεινε να κτυπήσει τον Μπόγρη, του πήρε 2 φάουλ, αλλά ο Παπαπέτρου έδωσε βοήθεια για τον Στίματς και ακόμα μία κερδισμένη κατοχή.  

Η Εφές μπήκε επιθετικά στο 3ο δεκάλεπτο, σε επίθεση και άμυνα πάνω στον Μακλίν, έγιναν λάθη από τον Ολυμπιακό (3) και ο Μακόλουμ μείωσε σε 29-33. Ο Σπανούλης  έδωσε και πάλι τη λύση, αλλά τα λάθη συνεχίστηκαν. Δεν περνούσαν πάσες η οποίες ήταν μακρινές και παρακινδυνευμένες. Έφτασε τα 10 λάθη, τα 8 κλεψίματα η Εφές που ήθελε να τρέξει και ο Μακόλουμ συνέχισε να κάνει τη ζημιά. Ξέφυγε από τον Ρόμπερτς (μία φάση πριν τον έπαιξε καλά) και με τρίποντο μείωσε μετά σε 36-37. Σπανούλης και πάλι, με τρίποντο για την ανάσα, αλλά τα λάθη στα… 13. Ο Σίμον σκόραρε κι αυτός από μακριά, ωστόσο μετά την τεχνική ποινή στον Στίματς, ο Ολυμπιακός με τον Τόμπσον και τον Μπόγρη (από δημιουργία του Μάντζαρη και 1ο καλάθι στην Ευρωλίγκα με Ολυμπιακό) έκανε το 39-45 στο 30’. Ο Μπόγρης έβαλε και σουτάκι για το 41-47, ωστόσο Σίμον (τρίποντο) και Μακόλουμ έκαναν τη ζημιά. Ο Αμερικανός πήρε και το 5ο φάουλ του Μάντζαρη βάζοντας μπροστά την Εφές, αλλά τα λάθη δεν αποφεύχθηκαν. Τι σημαίνει αυτό; 13 παραπάνω σουτ στο παιχνίδι η Εφές και αιφνιδιασμό-ειδικότερα- ο Μπράουν για το 50-47. Ο Σίμον δε με κάρφωμα (στη πλάτη του Παπανικολάου) έκανε το 52-49. Ο Ολυμπιακός έκανε το 16ο λάθος του (7 η Εφές) αφού κλείστηκε ο Σπανούλης στη γωνία και ο Στίματς έπαιξε στην δύναμη τον Μακλίν για το 54-50. Έχαναν μια βολές οι «ερυθρόλευκοι», ο Παπανικολάου ωστόσο έβαλε 2/2 για το 54-53 στο 37’, ενώ με ηρεμία ο Σπανούλης βρήκε τον Παπαπέτρου στη γωνία και μετά τα 1/6 τρίποντα ευστόχησε για το 54-56. Ο Σίμον όλα με βολές αλλά ο Σπανούλης τρίποντο για το 56-59. Ο Μακόλουμ έβαλε τις βολές, άστοχο τρίποντο του Σπανούλη αλλά ο Παπαπέτρου ήταν εκεί να μαζέψει και ο Μακλίν με βολές έκανε το 58-61, 26΄΄ πριν τη λήξη. Ο Μακόλουμ απελευθερώθηκε, βρήκε τρίποντο αλλά αστόχησε και ο Ολυμπιακός πήρε το «διπλό» με 58-61!   

Τα Δεκάλεπτα: 9-17, 25-33, 39-45, 58-61