Σήμερα ψηφίζεται η τροπολογία που στέλνει στους φυλακή τους αλληλέγγυους, αλλά και όσους εμποδίζουν τους πλειστηριασμούς με κάθε τρόπο. Την ίδια ώρα στα προγράμματα των πλειστηριασμών περιλαμβάνονται ακόμα και γκαρσονιέρες, κάτι που επιδεινώνει την κατάσταση και την αγανάκτηση του κόσμου που αναμένεται να επιδεινώσει το φαινόμενο των όποιων αντιδράσεων.  

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μετατράπηκε σε «κράτος τιμωρό» των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών, αλλά και των λαϊκών τάξεων, που έχουν περιέλθει σε πραγματική οικονομική αδυναμία να εκπληρώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις.

Ωστόσο, μπροστά στο αξεπέραστο τοίχος που έχουν ανυψώσει οι δανειστές μας, μετά τα μνημόνια που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατάθεσε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφίσει αντιλαϊκά μέτρα κατά των δανειοληπτών που η ίδια κυβέρνηση με τα νομοθετικά μέτρα της τους οδήγησε στον οικονομικό όλεθρο και στην αδυναμία εκπλήρωσης των δανειακών και γενικότερα οικονομικών τους υποχρεώσεων.   

Την ίδια ώρα ωστόσο, και σύμφωνα με τα προγράμματα των πλειστηριασμών που αναρτώνται, καταρρίπτεται ο κυβερνητικός μύθος ότι ματαιώνονται οι πλειστηριασμοί των «εχόντων και κατεχόντων», καθώς εκπλειστηριάζονται τα σπίτια των μη εχόντων, αφού στο σφυρί βγαίνουν ακόμη και γκαρσονιέρες.